zabok - cibona / košarka / ht premijer liga 2021.

Cibona ispustila prednost od 15 koševa – Zabok pobijedio Vukove 83-72

Cibona proživljava svoje teške dane – u 16. kolu HT Premijer lige u gostima ju je porazio Košarkaški klub Zabok. Rezultat je na kraju bio 83-73, a ovo je bila potpuno drugačija utakmica od one iz prvoga dijela ove sezone. Zabočani su “stisnuli” od samog početka i oodigrali puno agresivnije i konkretnije i na kraju izborili pobjedu.


Odmah nakon utakmice u Zaboku Cibona je krenula put Beograda, gdje u nedjelju, 9. siječnja 2022. godine igraju protiv Mege. Ovaj poraz je Vukovima došao u krivom trenutku, naročito prije nastupa u ABA ligi u kojoj su zaredali sa šest uzastopnih poraza. Statistički u redovima Cibone se istaknuo Mateo Drežnjak (9sk, 2as) sa 14 poena. Uz njega još su se istaknuli Krešimir Radovčić (6sk, 1as) i Lovro Gnjidić (2sk, 1as) dodali po 13 ubačaja.

“Čestitam ekipi Zaboka na pobjedi. Sjajno su odigrali večeras, bili bolji u svakom segmentu igre od nas. Njihov trener je odlično postavio utakmicu i znali su što žele”, rekao je kratko trener Cibone Vladimir Jovanović. Nije puno rječitiji bio ni Krešimir Radovčić: “Što da kažem, neočekivani poraz… Cibona je imala 15 razlike, nismo uspjeli prelomiti rezultat i to je naša najveća greška, a Zabok je uzeo ponuđeno. Za dva dana nas čeka nova utakmica u Beogradu i idemo dalje.” Više o HT Premijer ligi doznajte na mrežnim stranicama na adresi hks-cbf.hr/ht-premijer-liga.

Tagged