košarkaški centar dražen petrović / cibona zagreb / svibanj 2013.

Cibona i Vladimir Jovanović nakon serije loših rezultata raskinuli suradnju

Košarkaški klub Cibona i dosadašnji trener prve momčadi Vladimir Jovanović sporazumnim su dogovorom raskinuli suradnju! A kako javljaju iz kluba pod tornjem, ovakva odluka “rezultat je detaljno provedene zajedničke analize ostvarenih rezultata u proteklom razdoblju”. No, poraz od Zaboka, a i niz od šest poraza u ABA ligi sigurno su imali utjecaja na ovakvu odluku. U narednoj utakmici koju Cibona igra u ABA ligi s Megom Mozzart koja se igra u nedjelju, 9. siječnja 2022. godine, momčad će voditi dosadašnji pomoćni trener Bariša Krasić.


Podsjetimo, Vladimir Jovanović na klupu Cibone došao je 2. veljače 2021. godine. Na tom mjestu je zamijenio Ivana Velića, a kako Cibona navodi, “dao je značajan doprinos ostvarenim sportskim rezultatima i razvoju mladih talenata Kluba”. Podsjetimo, ova smjena dolazi nedugo nakon što je zamijenjena cijela Uprava Cibone, kada je poziciju predsjednika preuzeo Mario Petrović. A više o Bariši Krasiću doznajte na stranicama Wikipedije.

Cibona se okreće nastavku sezone i nadolazećim utakmicama te stabilizaciji Kluba

“Ovim putem želio bih se u ima čitavog Kluba zahvaliti Vladimiru Jovanoviću na iznimnom trudu i pozitivnoj energiji koju je uložio u svoj rad kao trener Cibone. Kao vodstvo Kluba još jednom želimo istaknuti kako smo svjesni situacije i okolnosti koje su predstavljale poseban izazov u vođenju prve momčadi. I baš zbog čega još jednom ističemo zahvalu dosadašnjem treneru. Želimo mu puno sreće u daljnjoj karijeri te brojne uspjehe i pobjede. A njih će svojim trudom i znanjem definitivno postići”, reka oje Mauro Lukić, direktor Cibone.

“Pred nama je niz jakih utakmica i napravit ćemo sve kako bismo svi zajedno podigli razinu kvalitete naše igre. Imamo oslabljen roster zbog brojnih ozljeda, ali vjerujem da će momci koji su na raspolaganju dati sve od sebe. Nadam se da će ova zajednička odluka kojom je došlo do prekida suradnje s dosadašnjim trenerom Vladimirom Jovanovićem izazvati određen podražaj kod igrača. Iskreno, nadam se da će pokrenuti seriju pozitivnih rezultata. Bariša Krašić preuzet će momčad u narednom razdoblju. Dobro pozna momčad i vjerujem da mu neće trebati puno vremena za prilagodbu”, dodao je Marin Rozić, sportski direktor Cibone.

Video: Cibona predstavlja najboljih 10 akcija prvog dijela sezone 2021./2022.

Tagged