rebeka ljiljak - ninanana | 2022.

Rebeka u singlu “Ninanana” budi narikače i podsjeća žene da je u redu plakati

Rebeka Ljiljak u samostalne glazbene vode zakoračila je odvažnom pjesmom Ti ni ne znaš kojom je osvojila publiku i kritiku. A iz njezine radionice sada dolazi i “Ninanana”. To je intrigantna pjesma kojom Rebeka skreće pažnju na fenomen da su u današnjem društvu žene prestale plakati…


Neizražavanjem tuge i sami postajemo tuga. Ponekad je zaista potrebno problem prespavati, ali nikako se i uspavati. Kada ste emocionalno otupjeli, možete osjećati da sve što proživljavate nije stvarno. Možete se osjećati odvojeno od sebe i ljudi i svijeta oko sebe. Emocionalna obamrlost ne može se klinički opisati. Upravo zato je ženama teško to u sebi prepoznati, a onda se s tim i uhvatiti u koštac.

“Pjesma je nastala u jednom dahu. A posvećena je ženama koje su odustale od plakanja i izražavanja emocija koje promatram već neko vrijeme. Ima ih… Plakanje kao oblik pražnjenja emocija svojstven je ženi, no neke moderne žene kao da su odustale od plakanja. Digle su ruke od emocija, zatomile svoje pravo ja i drže se hladne i čvrste izvana. A zapravo kopne duboko unutra jer ne izražavaju svoje emocije i ne prazne ih na prirodan način. Uspavane, tako žive neke tuđe, a ne svoje živote. Oboljevaju, a ne razumiju”, rekla je Rebeka Ljiljak.

Tekst pjesme napisala je glazbenica, dok je glazbu radila sa Ana Marijom Šir

“Energija nam je super pa zašto ne raditi dalje? Radimo brzo, sličnih smo afiniteta, a i znamo se u dušu. Dok smo tražile key moment za spot, babe narikače su nam bile prve inspiracija te smo ju odlučile slijediti. Narikača kao profesija postoji dugi niz godina, no lagano nestaje. S obzirom na to da pjesmom pokušavam probuditi ženu i želim je potaknuti na pražnjenje, narikače su se učinile kao idealna personifikacija onoga što pjesmom želim poručiti. One su tuzi dale cijeli jedan performans i dovele ju do savršenstva. Učinile su tugu i plač umjetnošću finalnog pražnjenja”, dodala je Rebeka.

“Video spot je sniman u kamenolomu, a za ovaj nesvakidašnji prateći spot ponovno je zaslužna Lea Lucija Radolfi. On je poslužio kao idealna suprotnost emotivnoj fluidnosti žene i tako u našem videu uživa ulogu nečeg hladnog, snažnog i nepomičnog. Stajling je radila odlična COCO, ja sam nosila prekrasnu haljinu LARIE by Marina Matić. Za make-up je zaslužna Tena Bašić, a narikače glume moje snažne žene koje se ne boje suza, ali ni višesatnog stajanja i snimanja u kamenolomu na plus 30″, rekla je ova mlada glazbenica. Više o njoj doznajte na njezinom Facebook profilu.

VIDEO: Rebeka – Ninanana

Tagged