rosa vertov | začarana močvara zagreb | 2022.

Rosa Vertov, poljski dream pop kvartet, nastupa u Močvari u četvrtak, 7. srpnja 2022. godine

Rosa Vertov je poljski dream pop bend koji je osnovan prije točno deset godina. Grupu sačinjavaju četiri djevojke – Kasia Dziąg, Olga Gniadzik, Zosia Jakubowska i Julia Szostek. Njihov glazbeni stil bi se najlakše mogao opisati kao dream pop. A one za sebe kažu kako proizvode “disonantne i nemirne kompozicije natopljene melankolikom koje slušatelje šalju u svijet snova”.

Dok slušate jedan od dva njihova albuma – Who Would Have Thought? iz 2017. ili Day In Day Out iz 2021. godine, kroz glavu vam počnu prolaziti usporedbe s grupama Lush, Mazzy Star, Slowdive, ali i Beach House ili Warpaint. Rosa Vertov nisu jedan od onih bendova koji su zajahali na valu revivala dream popa ili shoegazinga. Svoju priču nisu složili na recikliranju davnašnjih idola. Oni su pronašli poseban zvuk koji ne bježi od zvuka od prije 30-ak godina, ali nije nužno naslonjen na njega.

Rosa Vertov svoju verziju dream popa izvodi izuzetno uvjerljivo i s puno emocija. A bend se svojim nastupima nametnuo kao trenutno jedan od zanimljivijih nezavisnih bendova u Poljskoj, a sada se dolazi predstaviti i hrvatskoj publici.

Nježne gitare i sanjivi vokali su obilježja ove grupe, ali u njihovim pjesmama nema monotonije

“The talent for smuggling music along with the everyday, non-attention-grabbing hustle and bustle is accompanied by an equally well-mastered ability to break the hypnotizing monotony with a nervous, motoric rhythm section that moves to the front, reminiscent of post-punk, or a combination of mood and noise from the dreampop area. Sometimes the songs evolve from gentle anti-ballads towards a cacophony, overlapping so many layers but never loses its clarity”, napisao je o bendu poljski glazbeni magazin Soundrive.pl.

Koncert benda Rosa Vertov održat će se u zagrebačkom klubu Močvara u četvrtak, 7. srpnja 2022. godine. Vrata kluba otvaraju se u 20, a sam koncert ovog dream pop benda počinje u 21 sat. Cijena ulaznice iznosi 30 kuna. Više o ovom zanimljivom bendu doznajte na mrežnim stranicama na adresi rosavertov.com.

VIDEO: Rosa Vertov – Until blue in the face

Tagged