mark mrakovčić 2020

Mark Mrakovčić predstavlja dugoiščekivani album “Breeding Black Sheep”

Mark Mrakovčić, na sceni respektiran glazbeni producent mnogih domaćih kantautora i bendova, konačno predstavlja svoj album prvijenac “Breeding Black Sheep”. Nakon što se kao glazbenik godinama periodički pojavljivao na pozornicama i očaravao rafiniranim idejama i izvedbom, na svom debiju ovjekovječio je podjednako novije i starije pjesme u svježem ruhu. Iako su neke od pjesama nastale prije čak 10 godina, uz Markove sverastuće producentske obaveze, za stvaranje albuma trebao se poklopiti pravi, slobodan i potpuno spontani trenutak. Osim glazbe i teksta, Mark je zaslužan za snimanje, produkciju, miks i master albuma. Art na omotu djelo je Neve Ivanec, a dizajn potpisuje Marko Nemec. Album je dostupan na svim streaming servisima, na Youtube i Bandcamp kanalu.

“Poslije jednog snimanja u studiju ostao je ozvučen bubanj. Bilo je par dana pauze između snimanja pa sam spontano sjeo i počeo raditi na ritam sekciji. U jako kratkom vremenu uspio sam snimiti oko 16 pjesama – samo sam htio arhivirati neke stare stvari, ali konstantno su mi dolazile i nove, tako da je ovaj prvi u nizu albuma, spoj novih i starih stvari koje mi jednostavno pašu zajedno u ovom novom ruhu. Album je za mene dosta osoban i arhivira u sebi sve promjene koje su mi se događale kroz godine. Ispao je zapravo dosta vedriji od očekivanog, ali imam osjećaj kao da se sam nekako oblikovao tako”, rekao je Mark Mrakovčić.

Breeding Black Sheep, izašao za diskografa Dostava Zvuka, fluidno isprepliće indie rock i pop, folk, blues, noise i garage s uvjerljivim glasom zaigrane dinamike. Markova glazbena potkovanost te lirička duhovitost i lakoća stvaranja provučene su u lo-fi zvuk koji čitav album boji u lepršavo, introspektivno laid-back izdanje protkano životnim crticama.

Popis pjesama na albumu Breeding Black Sheep

  1. Moneymouth
  2. Picking
  3. Tinnitus
  4. Keep The Rest
  5. Smiling
  6. Oh, And Love
  7. Tepesh Blues
  8. Boring Song

O Marku Mrakovčiću

Mark Mrakovčić je zagrebački glazbenik, producent i snimatelj. Reputaciju na sceni stekao je snimajući i producirajući djela istaknutih domaćih kantautora kao što su Nina Romić, Lovely Quinces, Irena Žilić, J.R. August, Sabina Herman i drugi te u radu s bendovima Mašinko, Them Moose Rush, ESC Life, Muscle Tribe of Danger and Excellence, Kurve itd. Također je surađivao na nekoliko predstava i sinkronizirao animirane filmove.

Svoj glazbeni projekt razvija još od svoje trinaeste godine, od nekadašnjeg banda Scroll gdje je bio pjevač i gitarist pa sve do Mark Mrakovčić tria s kojim je kantautorske stvari povremeno izvodio u bendovskim aranžmanima.

U glazbenim krugovima doživljavan kao samozatajan i karizmatičan, s albumom Breeding Black Sheep ova možda najbolje čuvana tajna domaće scene napokon je izašla na vidjelo uz potvrdu da je već u planu i izlazak drugog albuma koji će također biti spoj starih i novih pjesama.


  • foto: Filip Bušić

PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - -