filmske večeri u močvari 2020

Filmske večeri u Močvari: Pisci u filmu – nakon dva online izdanja vraćaju se u svoje “fizičko tijelo”

Nova močvarina filmska večer održat će se u ponedjeljak, 8. lipnja 2020. godine s početkom u 20 sati na terasi kluba Močvara. Nakon dva online izdanja, Filmske večeri u Močvari vraćaju se u svoje fizičko tijelo i odijelo s programom posvećenim piscima i filmu uz gostovanje Damira Karakaša i Dragana Juraka. Na ovoj će večeri gledatelji moći poslušati razgovor sa svježim dobitnikom književne nagrade tportala za najbolji hrvatski roman te s filmskim i književnim kritičarem koji je nedavno objavio autobiografsku proznu knjigu.


Gosti će s gledateljima podijeliti kako doživljavaju i tumače vrijeme visokog intenziteta u kojem živimo te što su iz njega naučili, a tema će biti i sveprisutna autofikcija na kojoj se temelji Jurakova netom objavljena knjiga Život jahača u trenutku skoka konja preko prepone, kao i najnoviji hvaljeni roman Damira Karakaša Proslava, čija je filmska ekranizacija u pripremi.

Razgovor će dotaknuti i uvijek zanimljivi prikaz pisaca u književnosti i na filmu te raspraviti što gostima u tim portretima i likovima laska, a što smeta. Ponuđena mišljenja i teorije testirat će se na filmu iznenađenja koji će biti prikazan nakon razgovora, a čiji je glavni lik jedan genijalan pisac.

Ulaz je besplatan – vrata se otvaraju u 19.30, razgovor je u 20, a projekcija je na rasporedu u 21 sat.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged