hungry mile - mile butorac - udruga down - vito, leon, anamarija, domagoj, jan, tomislav i ivan - 2020.

Udruga Down kuhanjem smanjuje izoliranost osoba s Down sindromom

Kako napraviti slasne tortilja rolice, koja je tajna savršeno pečene pizze ili kako jednu bananu pretvoriti u odličnu slasticu, poznati food bloger Mile Butorac – Hungry Mile – otkrio je štićenicima Udruge Down. Tako je najavio i akciju koja će nakon svojeg završetka baš toj udruzi uljepšati trenutke provedene u kuhinji.

Akcija “Zajedno za udrugu Down” inicijatora tvrtki Henkel i Spar za cilj ima pomoći u obnovi kuhinje udruge. A u tome do 15. studenog 2020. godine mogu sudjelovati svi posjetitelji Spara i Interspara kupnjom Pur ili Somat proizvoda.


Sretno zajedništvo, jedina je misija zagrebačke udruge koja djeluje već 20 godina. Provodeći ranu intervenciju tek rođene djece, putem senzomotornih vježbi, baveći se individualnim defektološkim i logopedskim tretmanom za vrtićku i predškolsku te individualnim programima za školsku djecu, udruga Down potiče potpuno uključivanje osoba s Down sindromom u sve segmente života zajednice.

Udruga Down kaže da se Mala kulinarska radionica u “Kuhaoni” pokazala se idealnom za šestero odvažnih kuhara

Oni su pokazali kako cheesecake u čaši može biti savršena slastica kad navrate iznenadni gosti. A naučili su napraviti i tortilja rolice, koje su hrskave izvana, a sočne iznutra. I dok su za prljavo posuđe brinuli Somat i Pur, djeca iz udruge Down pokazala su koliko je njihov vedar duh bitan za dobro kuhanje i uspješan timski rad. Dodajmo da je radionicu vodio Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile.

“Na sami poziv i prijedlog akcije smo se oduševili i zato veliko hvala inicijatorima – Henkelu i Sparu. Mi pružamo podršku i osposobljavanje svim osobama s Downovim sidromom, kao i njihovim obiteljima. A druženje u kuhinji i usvajanje kulinarskih tajni sigurno su jedan od ključnih koraka u tome. Baš zato, ovo druženje u Kuhaoni dobilo je posebnu čar i akciju Zajedno za udrugu Down nismo mogli bolje najaviti”, rekla je Natalija Belošević predsjednica udruge Down. Više o ovoj udruzi doznajte na mrežnim stranicama na adresi udruga-down.hr.

“Drago nam je da surađujemo sa Sparom u ovoj akciji. Još nam je draže što naša suradnja finalno donosi nešto dobro udruzi Down. Unaprijed moramo zahvaliti kupcima Somata i Pura, koji od 1. listopada do 15. studenog mogu dati svoj doprinos ovoj priči. Već se veselimo sretnom ishodu cijele akcije, jer smo sigurni u nju”, rekla je Irena Zabrdja, junior brand manager Henkel Laundry & Home Care.

mile butorac - hungry mile - 2020

Tagged