hungry mile - mile butorac | udruga down | vito, leon, anamarija, domagoj, jan, tomislav i ivan | 2020.

Udruga Down kuhanjem smanjuje izoliranost osoba s Down sindromom

Udruga Down je svoje štićenike uz pomoć food blogera Mile Butorca znanog i kao Hungry Mile naučila kako napraviti slasne tortilja rolice, koja je tajna savršeno pečene pizze ili kako jednu bananu pretvoriti u odličnu slasticu. A ujedno je tako i najavljena akcija “Zajedno za udrugu Down” koja će nakon završetka baš toj udruzi uljepšati trenutke provedene u kuhinji.

Sretno zajedništvo, jedina je misija zagrebačke udruge koja djeluje već 20 godina. Provodeći ranu intervenciju tek rođene djece, putem senzomotornih vježbi, baveći se individualnim defektološkim i logopedskim tretmanom za vrtićku i predškolsku te individualnim programima za školsku djecu, udruga Down potiče potpuno uključivanje osoba s Down sindromom u sve segmente života zajednice.

“Na sami poziv i prijedlog akcije smo se oduševili i zato veliko hvala inicijatorima – Henkelu i Sparu. Mi pružamo podršku i osposobljavanje svim osobama s Downovim sidromom, kao i njihovim obiteljima. A druženje u kuhinji i usvajanje kulinarskih tajni sigurno su jedan od ključnih koraka u tome. Baš zato, ovo druženje u Kuhaoni dobilo je posebnu čar. Ovu akciju Zajedno za udrugu Down nismo mogli bolje najaviti”, rekla je Natalija Belošević predsjednica udruge Down. Više o ovoj udruzi doznajte na mrežnim stranicama na adresi udruga-down.hr.

Udruga Down kaže da se Mala kulinarska radionica u “Kuhaoni” pokazala se idealnom za šestero odvažnih kuhara

Oni su pokazali kako cheesecake u čaši može biti savršena slastica kad navrate iznenadni gosti. A naučili su napraviti i tortilja rolice, koje su hrskave izvana, a sočne iznutra. I dok su za prljavo posuđe brinuli Somat i Pur, djeca iz udruge Down pokazala su koliko je njihov vedar duh bitan za dobro kuhanje i uspješan timski rad. Dodajmo da je radionicu vodio Mile Butorac, poznatiji kao Hungry Mile.

Akcija Zajedno za udrugu Down, koju su inicirale tvrtke Henkel i Spar, za cilj ima pomoći u obnovi kuhinje udruge. I dodajmo, u toj akciji sve do nedjelje, 15. studenog 2020. godine, mogu sudjelovati svi posjetitelji Spara i Interspara kupnjom Pur ili Somat proizvoda.

“Drago nam je da surađujemo sa Sparom u ovoj akciji. Još nam je draže što naša suradnja finalno donosi nešto dobro udruzi Down. Unaprijed moramo zahvaliti kupcima Somata i Pura, koji od 1. listopada do 15. studenog, mogu dati svoj doprinos ovoj priči. Već se veselimo sretnom ishodu cijele akcije jer smo sigurni u nju”, rekla je Irena Zabrdja, junior brand manager Henkel Laundry & Home Care.

Tagged