studio palm64 zagreb 2020

Art i dizajn studio PALM64 novo je mjesto na kulturnoj mapi grada Zagreba

U vremenu kada se, uslijed potresa i pandemije korona virusa, stubokom promijenio svaki djelić naše stvarnosti, kada je kultura gurnuta na samo začelje naših prioriteta, a muzejski i galerijski prostori u Zagrebu “šaptom padaju”, dvije poduzetne Zagrepčanke odlučile su “plivati protiv struje”.

Kako bi oživjele uspavanu kulturnu scenu i na jednom mjestu okupile kreativne snage grada, zaljubljenike u umjetnost i one koji će to tek postati, modna dizajnerica Dunja Sučić i likovna umjetnica Anita Kontrec u zagrebačkoj su Palmotićevoj ulici 64 širom otvorile vrata svog Art&Design Studija PALM64.

Smješten u srcu Grada Zagreba, topao, šaren i prostran, višenamjenski prostor studija PALM64 funkcionira kao otvoreni atelje, a Dunja i Anita zamislile su ga kao kreativnu košnicu, mjesto gdje ideje i inicijative kolaju u živom i slobodnom dijalogu, a kultura nije nešto daleko, zatvoreno i strano već nešto pristupačno i nužno.

Misija studija PALM64 je približavanje kulturne sadržaje građanima i učiniti ih dostupnijima kroz likovne izložbe, promocije, književne večeri, predavanja te razgovore s renomiranim umjetnicima, dizajnerima, glazbenicima i likovnim kritičarima.

Znajući koliko je ponekad teško izaći iz anonimnosti i debitirati na zagrebačkoj umjetničkoj sceni, PALM64 odlučio je otvoriti vrata i mladim umjetnicima i dizajnerima, omogućiti im da naprave prve korake i prikažu svoje radove i proizvode zainteresiranoj javnosti u opuštenom i prijateljskom ozračju.

PALM64 pritom nije zaboravio niti na edukativnu stranu, a umjetničko izražavanje će poticati različitim tipovima likovnih i drugih radionica na kojima će građani moći istražiti domete svog talenta, mašte i kreativnosti te barem na trenutak pobjeći od crnih statistika i dramatičnih novinskih napisa koji već mjesecima čine našu svakodnevicu.

U sklopu studija PALM64 nalazi se i art depot Anite Kontrec te radiona Dunje Sučić u kojoj krerira modne dodatke za svoj brend Marmelo

“Cilj nam je omogućiti otvorenu i fleksibilnu kulturnu komunikaciju, uvažavajući pri tome sve propisane epidemiološke mjere. Svi zainteresirani mogu biti slobodni kontaktirati nas prema vlastitim potrebama. Izložbeni dio studija PALM64 veličine je 50 kvadratnih metara, a uz nabrojene aktivnosti poput izložbi, književnih večeri i razgovora s umjetnicima, omogućava i održavanje profesionalnog fotografiranja, after-work partyja i team-building radionica”, objasnile su Dunja Sučić i Anita Kontrec.

Sve informacije o studiju PALM64 možete pronaći na mrežnoj stranici na adresi palm64.com.

O osnivačicama – Anita Kontrec i Dunja Sučić

Anita Kontrec je slikarica i kiparica koja je preko 25 godina živjela u Njemačkoj (Köln) gdje je surađivala s vodećim njemačkim i europskim muzejima i galerijama kao što su Museum Ludwig Köln, Ludwig Forum für internationale Kunst Aachen, Frauenmuseum Bonn, European Cultural Center / Palazzo Mora Venecija, Cite international des arts Pariz, Dulwich College London te s John David Mooney Foundation u Chicagu.

Nakon njene retrospektivne izložbe Kružni tok u Galeriji Prsten u Meštrovićevom pavijonu u Zagrebu 2016. godine odlučila se vratiti u svoj rodni grad gdje je i započela svoju uspješnu međunarodnu karijeru.

Dunja Sučić je renomirana dizajnerica prepoznatljivog dizajnerskog rukopisa i koncepta tvrtke Marmelo. Njezin inovativni pristup dizajnu bazira se na kulturološkom istraživanju tema, formi i novih materijala, kao na primjer istraživanje kineskog ženskog pisma NU SHU.

Njene su kreacije ženskih torbica i galanterije postigle zapažene uspjehe na dizajnerskoj sceni kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu.

palm64 zagreb - anita kontrec i dunja sučić - 2020

Ključne riječi (tagovi): - - - - -