aplikacija crveni križ zagreb - 2022.

Crveni križ Zagreb razvio aplikaciju koja će pomoći unaprijediti humanitarne aktivnosti

Crveni križ Zagreb prvo je društvo Crvenog križa u Hrvatskoj koje je razvilo mobilnu aplikaciju. Ona će pomoći unaprijediti humanitarne aktivnosti i olakšati prikupljanje humanitarne pomoći za socijalno ugrožene građane i ranjive skupine.


Svjedoci smo kako su naši građani u jeku velikih kriza koje su nas zadesile, od poplava, migrantske krize, pandemije koronavirusa, potresa, do pojedinačnih tragedija, pokazali veliko srce i spremnost da pomažu ljudima u nevolji. Ipak, u današnjem užurbanom načinu života većina ljudi teško pronalazi vrijeme koje bi uložili u služenje zajednici na dobrobit potrebitih. A i okolnosti vezane uz pandemiju stvorile su dodatne izazove. Razvijanjem nove mobilne aplikacije Crveni križ Zagreb je uprato tome doskočio.

Danas gotovo da i nema osobe koja ne koristi mobilni uređaj

Tako će putem aplikacije građani na jednostavan i brz način mogu sudjelovati u humanitarnim aktivnostima. A ujedno mogu iskazati i svoju suosjećajnost i spremnost za pomoć. Naime, mala donacija za pojedinca ne predstavlja mnogo. No, zajedničkim doprinosom kroz veći broj malih donacija mogu se napraviti velike i značajne stvari. Velikodušnim i nesebičnim činom kao što je doniranje ne samo da pomažemo ljudima u potrebi, već i sami postižemo veći osjećaj rasta, svrhe i osobnog zadovoljstva.

Crveni križ Zagreb uvijek je u pronalasku metoda kojima bi našim sugrađanima olakšali da na što kraći i brži način pomognu onima kojima je to najpotrebnije jer je vrijeme najvrjedniji i najoskudniji resurs kojim raspolažemo. Digitalnu aplikaciju kreirali smo kako bi ljudima dobrog srca koji su do sad nebrojeno puta pokazali humanost i osjećaj za potrebite olakšali da što prije i jednostavnije doniraju sredstva u odabrane namjene”, rekao je Petar Penava, ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Zagreb.

Aplikacija na jednostavan način omogućuje donacije u različitim željenim iznosima. Možete ih odabrati za različite odabrane namjene, jednokratnom ili mjesečnim uplatama. Razvijena je za operativne sustave Android i iOS, gdje je građani mogu pronaći i preuzeti na svoje pametne telefone. Svaka se pomoć računa i potrebna je samo minuta dobrote.

O Gradskom društvu Crveni križ Zagreb

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb neovisna je, nevladina i jedna od najstarijih organizacija Crvenog križa u Hrvatskoj. Ona ovisi o volonterima i velikodušnosti javnosti kako bi ispunila svoju misiju. Kao lokalna razina najveće neprofitne humanitarne organizacije na svijetu promiče humanitarne ciljeve i zadaće u sferi zaštite i unapređenja zdravlja, socijalne skrbi, zdravstvenog i humanitarnog odgoja, sanira posljedice kriznih događaja i katastrofa, opskrbljuje zdravstveni sustav zalihama krvi, pruža sklonište, hranu i psihološku pomoć žrtvama katastrofa i beskućnicima.

Uz to, distribuira humanitarnu pomoć, podučava vještine koje spašavaju živote, podržava socijalno ugrožene građane kako bi se ublažila njihova patnja, osobito u slučajevima velikih katastrofa i epidemija. Pomaže osobama s invaliditetom, nezaposlenima, umirovljenicima, beskućnicima, samcima i drugim socijalno isključenim i ranjivim skupinama. Vrši usluge pomoći i njege, sudjeluje u traženju nestalih, spašavanju na vodi i jedna je od temeljnih operativnih snaga sustava civilne zaštite. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama Crvenog križa Zagreb na adresi ckzg.hr.

Tagged