alojzije stepinac, euharistijski kongres, petrinja / 14. kolovoz 1938.

Sjećanje na Alojzija Stepinca – proslava Stepinčeva u ZG Nadbiskupiji

Proslava blagdana “Stepinčevo” 2021. godine započinje trodnevnicom, i to od nedjelje, 7., do utorka, 9. veljače, u župi Sv. lvana XXIII u zagrebačkoj Dubravi. Prvoga dana trodnevnice, u nedjelju, 7. veljače, euharistijsko slavlje s početkom u 10 sati predvodi preč. mr. Marko Kovač, biskupski vikar za pastoral.

Drugoga dana trodnevnice (ponedjeljak, 8. veljače) euharistijsko slavlje s početkom u 18 sati predvodi pomoćni biskup zagrebački mons. Mijo Gorski, a trećega dana trodnevnice euharistijsko slavlje (utorak, 9. veljače), također u 18 sati predvodi pomoćni biskup zagrebački mons. Ivan Šaško.

Euharistijska slavlja trodnevnice prenosi Hrvatska radiotelevizija na svojim programima: prvoga dana na prvim programima, a drugoga i trećega dana na trećim programima radija i televizije.

Na spomendan bl. Alojzija Stepinca, u srijedu, 10. veljače 2021. godine u 17 sati, kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački, predvodit će središnje euharistijsko slavlje ispred potresom ranjene zagrebačke prvostolnice. Dodajmo da će euharistijsko slavlje prenositi HRT – radio na prvom, a televizija na drugom programu. Tijekom trajanja Svete mise obustavit će se promet Autobusnim terminalom Kaptol – kako će voziti autobusi pogledajte ovdje.Svjesni duboke znakovitosti ovoga slavlja uz zagrebačku Katedralu – majku svih crkava Zagrebačke Nadbiskupije posvjedočimo molitvenu povezanost i zajedništvo te nastavimo pronalaziti najdublje nadahnuće i snagu za suočavanje s poteškoćama i za djelotvornu ljubav prema bližnjima.

Blaženi Alojzije Stepinac je na brojne načine očitovao milosrđe Boga Oca, koje je po Crkvi prisutno u svijetu. Neka nam on izmoli ustrajnost u ljubavi i pouzdanje u istini da Bog vodi naše zemaljske putove i da nas nikada ne ostavlja.

Više informacija o spomen danima Stepinčevo doznajte na mrežnim stranicama Zagrebačke Nadbiskupije.

Tagged