RTV toranj Sljeme Zagreb / srpanj 2014.

Televizijske stanice u Zagrebu – popis stanica i njihovih live streamova

HTVN1
UNA TVSPTV
RTL TVZ1
Jabuka TVCMC
Poljoprivredna TVOsječka TV
Vinkovačka TVLibertas TV
Deutsche WelleAl Jazzera

Na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije djeluju televizijske stanice koje možete gledati putem TV antene (DVB-T2 sustav s HEVC standardom kodiranja video signala), kablovskih operatera ili streamom putem interneta. Na ovoj stranici možete vidjeti popis TV stanica koje svoj program emitiraju uživo preko interneta (live stream) i link na kojem možete gledati stream njihovog TV programa.

Važna obavijest: Hrvatska krajem 2020. godine prelazi na DVB-T2 način emitiranja televizijskog signala! Da bi nastavili gledati televiziju preko zemaljskih odašiljača, nužno je imati odgovarajući televizor ili digitalni prijamnik!

Hrvatske i regionalne TV postaje – televizijske stanice live stream

Hrvatska televizija (HTV)

Hrvatska radiotelevizija (skraćeno HRT) hrvatska je javna radijska i televizijska ustanova. Taj status joj je dodijeljen 2001. godine Zakonom o Hrvatskoj radioteleviziji. HTV emitira četiri programa preko zemaljskih antena.

Program se može pratiti i live streamom preko internetske stranice HRTi na mrežnoj stranici hrti.hrt.hr. Prije korištenja stranice ili aplikacije potrebno se logirati u sustav! Vijesti i objave u kojima se na ZGportalu spominju TV kanali Hrvatske televizije: HTV1 / HTV2 / HTV3 / HTV4


N1 Info

N1 televizija informativna je televizijska postaja pokrenuta 30. listopada 2014. godine, a program emitira 24 sata dnevno. N1 ima sjedište u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu te pokriva događanja u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini. N1 sastoji se od tri televizijska kanala – N1 Hrvatska, N1 Srbija i N1 BiH. Dodajmo da je N1 je CNN-ov međunarodni partner za emitiranje.

Program N1 možete uživo gledati internetskim live streamom na mrežnoj adresi hr.n1info.com. Vijesti i objave u kojima se na ZGportalu spominje N1 televizija – N1.


UNA TV – UNA televizija


Sportska televizija – SPTV


RTL Televizija


Z1 Televizija


Jabuka TV


CMC TV / Croatian Music Channel


Poljoprivredna TV


Osječka TV


Vinkovačka TV


Libertas TV Dubrovnik


Strane TV postaje – televizijske stanice live stream

Deutche Welle

Al Jazeera Balkans


Povijest televizije u Hrvatskoj

15. svibnja 1956. godine, na 30. obljetnicu emitiranja programa Radija Zagreb, u Tomislavovom domu na Sljemenu proradio je prvi televizijski odašiljač u tadašnjoj Jugoslaviji, ali i u ovom dijelu Europe. Osnivač i prvi generalni direktor RTV Zagreb je bio narodni heroj Ivan Šibl, po kojem se danas zove nagrada za životno djelo HRT-a. Izravnim prijenosom svečanog otvorenja Zagrebačkog velesajma na južnoj obali rijeke Save 7. rujna 1956. počelo je emitiranje Televizije Zagreb.

Redovito emitiranje eksperimentalnog programa Zagrebačke televizije iz tadašnjih prostorija u Jurišićevoj 4 počelo je 19. studenog iste godine. Već 12. svibnja iduće, 1957. godine, emitiran je prvi izravni televizijski prijenos nogometne utakmice sa stadiona u Maksimiru, nakon kojeg su slijedili prijenosi i drugih sportskih događaja.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

56 thoughts on “Televizijske stanice u Zagrebu – popis stanica i njihovih live streamova

Comments are closed.