šimun matišić sextet I 2022.

Šimun Matišić nakon uspjeha na Porinu stiže pred zagrebačku publiku!

Šimun Matišić pred publiku stiže na krilima trijumfa s ovogodišnje glazbene nagrade Porin, gdje je osvojio čak tri statue. Promovirat će albume “Invocation” i “Tribute to B.P”, a upravo zahvaljujući izdanju kojim je odao počast svom najvećem učitelju Bošku Petroviću, kući je odnio tri Porina. Sve je spremno za nastavak JazzHR sezone HDS-a u zagrebačkoj Tvornici kulture! Šimun Matišić nastupa u srijedu, 30. ožujka 2022. godine.

Šimun Matišić je statue Porina osvojio u kategoriji Najbolja skladba jazz glazbe za skladbu In Grožnjan, after all these years te za Najbolju izvedbu jazz glazbe za izvedbu skladbe With pain I was born. Također, nagradu je dobio i za Najbolji album jazz glazbe, a podijelio ju je s kolegom i prijateljem Zvonimirom Šestakom. Album Tribute to B.P. snimio je sa svojim kvintetom, no zagrebački koncert je pripremio u nešto drugačijoj postavi.

Upravo je Šestak dio je Matišićeva “all stars” sexteta s kojim stiže pred zagrebačku publiku

Uz Matišića i Šestaka, na pozornici Tvornice kulture publika će imati priliku vidjeti Matiju Dedića na klaviru. A tu će biti i Davor Križić na trubi, Mario Bočić na saksofonu te Krunoslav Levačić na bubnjevima. “Zvone i ja smo podijelili ovu nagradu i to mi je jako drago. Baš smo komentirali kakve su šanse za to, da od svih ljudi da mi podijelimo nagradu. Počeli smo pričati i o tome za hrvatsku jazz scenu, koliko god da je bogata, svi sviraju zajedno i to je jedan jako veliki kolektiv. Jako mi je drago da je u Zvone dobio Porin. Čestitam mu i uskoro ćemo zasvirati zajedno”, rekao je Šimun Matišić nakon dodjele glazbene nagrade Porin.

Ulaznice za koncert Šimun Matišić Sextet po cijeni od 70 kuna moći ćete nabaviti u sustavu Entrio- Ulaznice kupljene za odgođeni koncert u siječnju vrijedit će i za ovaj koncert. Ulaz za publiku će biti moguć isključivo uz predočenje Covid potvrde, tj. preboljenju, cijepljenju ili važećem testu. Testiranja na ulazu neće biti. To znači da svi koji se testiraju moraju sami to napraviti negdje drugdje. Ulaz u Tvornicu se otvara u 19, dok će koncert početi u 19:30 sati. Više o Šimunu doznajte na njegovom Facebook profilu.

Video: Šimun Matišić Quintet – Blue Sunset

Tagged