clutch | foto: dave brodsky | 2022.

Clutch, američki underground rock prvaci, vraćaju se Tvornicu kulture u petak, 25. studenog 2022. godine!

Clutch, američki underground rock prvaci i veliki miljenici zagrebačke publike vraćaju se Tvornicu kulture! Zabilježite u svoje kalendare petak, 25. studenog 2022. godine, jer taj dan Clutch dolazi u Zagreb i to u sklopu svoje velike europske turneje! Njihov premijerni dolazak u Hrvatsku u ljeto 2016. godine prvotno je planiran u klubu Močvara. Kako je klub rasprodan u svega četiri dana, koncert je preseljen u Tvornicu za koju su se sve ulaznice prodale mjesec dana uoči održavanja.

Nakon koncerta bend je više puta istaknuo da im je “zagrebački nastup bio jedan od najdražih u posljednjih nekoliko godina”! Zato je Zagreb bio uključen kao jedini datum u regiji i na sljedećoj turneji. I te, 2018. godine, rasprodali su Tvornicu čak tri tjedna unaprijed. A u petak, 25. studenog 2022. godine, vratit će joj se u sklopu velike europske turneje!

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 180 kuna, a u prodaju kreću do 24. travnja. Od 25. travnja do 24. studenog cijena će im iznositi 200, a ukoliko ih ostane, na dan koncerta će koštati 230 kuna. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop, Rockmark, Aquarius CD Shop, Dallas Music Shop Rijeka te sva prodajna mjesta Eventima i Entria.

Ovaj američki underground rock bend osnovan je 1991. u Germantownu u Marylandu

Clutch su osnovali Neil Fallon (vokal), Tim Sult (gitara), Dan Maines (bas) i Jean-Paul Gaster (bubnjevi). Do danas su objavili 12 studijskih albuma i surađivali s cijelim nizom velikih imena scene. U tom procesu postali su vjerojatno najpoznatije ime žanra koji se danas naziva groove rock, kao jedan od podžanrova stoner rock pokreta. Ozbiljniji proboj bend je doživio petim izdanjem Pure Rock Fury, objavljenim 2001. godine, kada su zahvaljujući singlovima Careful With That Mic, Immortal i Open Up The Border ulovili zapažen airplay na američkim rock radio stanicama.

Definitivnu globalnu afirmaciju doživjeli su albumima Blast Tyrant, Robot Hive/Exodus i From Beale Street To Oblivion objavljenim sredinom 2000-tih. Hrvatsku su prvi put posjetili 2016. u sklopu turneje na kojoj su promovirali odlično izdanje Psychic Warfare. Došli su i dvije godine kasnije kada su objavili jedan od njihovih najboljih albuma karijere Book Of Bad Decisions. Uz nove koncerate Clutch su najavili i novu glazbu u 2022. godini. Više o ovom bendu doznajte na Wikipediji.

VIDEO: Clutch – X-Ray Visions & Fortunate Son

Tagged