luka šulić / vivaldi: the four seasons

Luka Šulić objavio solo album Vivaldi: The Four Seasons i najavio nastup u Lisinskom

Luka Šulić iz 2CELLOS, prvi je glazbenik koji svira Vivaldijeva Četiri godišnja doba aranžirana za violončelo i orkestar i to je objavio na dugoiščekivanom albumu “Vivaldi: The Four Seasons” (Sony Classical). Slavni glazbenik i cijenjeni virtuoz na violončelu, Luka Šulić je protekloga vikenda, odnosno čak tjedan dana prije službenog izlaska albuma, u Ljubljani, lansirao i promovirao album u društvu slovenskih medija i svirao na dva rasprodana koncerta. U sklopu turneje će naravno zasvirati i u Zagrebu, i to 5. veljače 2020. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Luka Šulić jedan je od glazbenika koji uživaju najviše poštovanje na međunarodnoj glazbenoj sceni radi svoje virtuoznosti i strasti koju prenosi na svakom svojem nastupu. Nakon sedam godina svjetskih turneja s 2CELLOS, Luka Šulić se vraća klasičnim korijenima i to sa svojim prvim samostalnim albumom za Sony Classical.

Vivaldi: The Four Seasons je novi projekt uživo koji će predstaviti na turneji, a posebnost projekta je i to što je Luka Šulić prvi glazbenik u povijesti koji svira Vivaldijeva Četiri godišnja doba za solo violončelo.

Na snimanju albuma mu se pridružio prestižni Orkestar iz Rima – Archi dell’ Academia di Santa Cecilia, pod dirigentskom palicom maestra Luigija Piovana.

Superzvijezda violončela Luka Šulić odabrao je jedan od najslavnijih djela klasične glazbe za svoj prvi samostalni album. Album je dramatična interpretacija, Vivaldijeva Četiri godišnja doba i prvi kompletni album popularnog ciklusa baroknih koncerata koji su aranžirani za violončelo.

“Vivaldijeva Četiri godišnja doba sam zavolio još kao dijete. Oduvijek sam želio to remek djelo odsvirati na violončelu, a jako volim nove izazove”, kaže Luka Šulić o svom najnovijem projektu.

Da 2CELLOS uspješno ruše granice među žanrovima, već smo se uvjerili mnogo puta, a tako je i u klasičnoj glazbi. U ovom baroknom remek djelu, Luka Šulić je bio spreman prkositi očekivanjima i razbiti granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka Četiri godišnja doba, snimka Luke Šulića bit će prva cjelovita verzija, njegovo mukotrpno djelo koje ponovno stvara sva četiri koncerta Četiri godišnja doba za solistu na violončelu.

“Četiri godišnja doba iznimno je zahtjevno djelo za violinu, a kamoli za violončelo, stoga je ovo za mene bio dug i težak proces”, kaže Luka i dodaje: “Pripremao sam se dvije godine, malo po malo, dio po dio. Nadam se da će slušatelji na kraju osjetiti jednako uzbuđenje koje sam ja osjećao stvarajući ovaj album i kreirajući Vivaldijevo remek djelo za violončelo po prvi puta u povijesti.”


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -