49. malonogometni turnir kutija šibica zagreb 2019

Kutija šibica 2019 – Ako nisi osvojio Kutiju šibica, kao da ništa nisi osvojio

49. Malonogometni turnir Kutija šibica održat će se od 23. studenog do kraja prosinca 2019. godine, a utakmice će se igrati u dvojci Doma sportova te u dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava. Uz 49. seniorski turnir, igrat će se i 13. veteranski turnir, 4. turnir žena te 26. Mala Kutija šibica, a igra se za ukupni nagradni fond turnira 320.000 kuna. Cijena pojedinačne karte za 49. malonogometni turnir Kutija šibica powered by Coca Cola iznosi 10 kuna za sve utakmice, a moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 50 kuna.

Jerko Leko i Krešimir Čivrag o Kutiji šibica

Jerko Leko je na Kutiju šibica prvi put stigao s kvartovskom ekipom.

“Mi smo krenuli sa Savice kao ekipa ali još prije sam kao klinac dolazio gledati utakmice, a igrao sam ih i s ekipom s kvarta ali i sa suigračima iz Dinama. Igrao sam je i bez dozvole trenera te sam kao junior Dinama izgubio kapetansku vrpcu jer sam na dan utakmice ujutro igrao Kutiju”, prisjetio se Leko dodavši da je igrao i pod prijetnjama kazni i ozljeda.

“Meni je Kutija oduvijek predstavljala puno, samo da igram. Naravno da su treneri u dilemama i ne puštaju igrače zbog straha od ozljeda ali ja krećem u trenerske vode i svakako ću riskirati te puštati igrače da igraju Kutiju jer znam koliki je to gušt”, zaključio je Jerko Leko potvrdivši da s ekipom stiže na Kutiju i ove godine.

“Kutiju sam počeo igrati prije 30 godina, još kao 16-godišnji klinac, a prije svega zbog mogućnosti da na turniru igram protiv igrača Dinama kao što su Zvonimir Boban i Davor Šuker. Nama je nastup na Kutiji značio više od svega. Moglo ti se dogoditi da u prvom kolu igraš protiv igrača kojeg si do tada mogao gledati isključivo na stadionu ili na televiziji”, prisjetio se veteran Kutije šibica Krešimir Čivrag, najavivši da dolazi s ekipom i ove godine te je citirao Roberta Prosinečkog koji je jednom prilikom izjavio: “Ako nisi osvojio Kutiju šibica kao da ništa nisi osvojio!”

Informacije o 49. Kutiji šibica

Seniorski i veteranski turnir se igraju loptom veličine 5, dok se turnir žena igra s loptom veličine 4.

Kotizacije za prijave na turnir su ostale iste kao i prošle godine, što znači 1000 kuna za seniore i veterane te 200 kuna za žensku Kutiju. Prijave će biti moguće od 4. do 11. studenoga 2019. godine na web stranici Kutije šibica na adresi kutija-sibica.hr ili direktno u Domu sportova. Službeno izvlačenje parova najavljeno je za 15. studenoga.

Među brojnim novostima ovogodišnjeg izdanja je donatorski karakter turnira, koji ove godine pruža podršku Ženskoj sobi – Centru za seksualna prava pod sloganom crveni karton za seksualno nasilje.

Naime, Ženska soba je jedina specijalizirana organizacija za problematiku seksualnog nasilja u Hrvatskoj. U okviru Ženske sobe djeluje savjetovalište naziva Centar za žrtve seksualnog nasilja u kojem osobe koje su preživjele seksualno nasilje mogu dobiti specijaliziranu, anonimnu i besplatnu pomoć i podršku.

“Mi već 17 godina predano radimo na borbi protiv seksualnog nasilja i ovaj nam je poziv došao kao veliko iznenađenje i zato zahvaljujem na pozivu i iznimno cijenim to što su nam se javili organizatori turira kako bi nas podržali u onom što radimo”, poručila je dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - -