49. malonogometni turnir kutija šibica zagreb 2019.

Kutija šibica 2019 – ako nisi osvojio Kutiju šibica, kao da ništa nisi osvojio

49. Malonogometni turnir Kutija šibica održat će se od 23. studenog do kraja prosinca 2019. godine. Utakmice će se igrati u dvojci Doma sportova te u zagrebačkim sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava. Uz 49. seniorski turnir igrat će se i 13. veteranski turnir, 4. turnir žena te 26. Mala Kutija šibica.

Turnir se igra za nagradni fond turnira koji iznosi 320.000 kuna. Cijena pojedinačne karte za 49. malonogometni turnir “Kutija šibica powered by Coca Cola” iznosi 10 kuna za sve utakmice. Moguće je kupiti i paket ulaznica za četvrtfinale, polufinale i finale po cijeni od 50 kuna. A na turniru će zaigrati i Dinamova legenda Jerko Leko.


“Mi smo krenuli sa Savice kao ekipa, ali još prije sam kao klinac dolazio gledati utakmice. Te utakmice sam igrao i s ekipom s kvarta, ali i sa suigračima iz Dinama. Igrao sam je i bez dozvole trenera te sam kao junior Dinama izgubio kapetansku vrpcu jer sam na dan utakmice ujutro igrao Kutiju“, rekao je Jerko Leko.

Kutija šibica svima znači jako puno

“Meni je Kutija šibica oduvijek predstavljala puno – samo da igram. Naravno da su treneri u dilemama i ne puštaju igrače zbog straha od ozljeda. Ali ja krećem u trenerske vode i svakako ću riskirati i puštati igrače da igraju Kutiju, jer znam koliki je to gušt”, dodao je Leko.

Kutiju sam počeo igrati prije 30 godina, još kao 16-godišnji klinac. Prije svega zbog mogućnosti da na turniru igram protiv igrača Dinama kao što su Zvonimir Boban i Davor Šuker. Nama je nastup na Kutiji značio više od svega. Moglo ti se dogoditi da u prvom kolu igraš protiv igrača kojeg si do tada mogao gledati isključivo na stadionu ili na televiziji“, prisjetio se veteran ovog malonogometnog turnira Krešimir Čivrag. On je najavio da dolazi s ekipom i ove godine te je citirao Roberta Prosinečkog koji je jednom prilikom izjavio: “Ako nisi osvojio Kutiju šibica, kao da ništa nisi osvojio!”

Informacije o 49. Kutiji šibica – turniru u malom nogometu

Seniorski i veteranski turnir se igraju loptom veličine 5, dok se turnir žena igra s loptom veličine 4. Kotizacije za prijave na turnir su ostale iste kao i prošle godine, što znači 1000 kuna za seniore i veterane te 200 kuna za žensku Kutiju. Prijave će biti moguće od 4. do 11. studenoga 2019. godine na web stranici Kutije šibica na adresi kutija-sibica.hr ili direktno u Domu sportova. Službeno izvlačenje parova najavljeno je za 15. studenoga.

Među brojnim novostima ovogodišnjeg izdanja je donatorski karakter turnira, koji ove godine pruža podršku Ženskoj sobi – Centru za seksualna prava pod sloganom crveni karton za seksualno nasilje. Naime, Ženska soba je jedina specijalizirana organizacija za problematiku seksualnog nasilja u Hrvatskoj. U okviru Ženske sobe djeluje savjetovalište naziva Centar za žrtve seksualnog nasilja u kojem osobe koje su preživjele seksualno nasilje mogu dobiti specijaliziranu, anonimnu i besplatnu pomoć i podršku.

“Mi već 17 godina predano radimo na borbi protiv seksualnog nasilja i ovaj nam je poziv došao kao veliko iznenađenje i zato zahvaljujem na pozivu i iznimno cijenim to što su nam se javili organizatori turira kako bi nas podržali u onom što radimo”, poručila je dr. sc. Maja Mamula, koordinatorica Ženske sobe. Više o Ženskoj sobi doznajte na mrežnoj stranici na adresi zenskasoba.hr.

Tagged