green river fest 2022 l rijeka sava, zagreb

Green River Fest 2022 – ljetna zabava na rijeci Savi kod Hendrixovog mosta

Nakon dvije uspješne godine, na livadu uz rijeku Savu kraj Hendrixovog mosta, ponovno stiže Green River Fest! Ove godine Festival će se održavati od srijede, 6. srpnja pa sve do nedjelje, 2. listopada 2022. godine. A kako smo i navikli, Green River Fest ponovo donosi bogat i atraktivan ljetni program.

Od milja se ovaj zagrebački Festival naziva i najzeleniji festival. A razlog tome je to što on “reupotrebljava prošlost, reducira sadašnjost i reciklira budućnost”! Green River Fest nova je generacija festivala. On predstavlja iskorak u smjeru održive budućnosti te promovira i potiče razvoj zelenog turizma u našem gradu.


Koliko ste puta gledajući rijeku Savu poželjeli provesti neko vrijeme uz nju, opuštajući se ili družeći s prijateljima? Obale rijeka u mnogim su gradovima mjesta druženja, zabave i trenutaka koji se dugo pamte. A tako će biti i ovog ljeta u Zagrebu ispod Zelenog / Hendrixovog / Željezničkog mosta!

Green River Fest Zagrepčanima i turistima atraktivan turistički doživljaj usklađen s prirodom

Želja organizatora, udruge Priroda za sve, je “vratiti život na rijeku”. A kao inspiracija poslužila im je nekadašnja špica zagrebačkog ljeta – savsko kupalište i sunčalište. Posjetitelje očekuje solarna plaža sa solarnim tuševima i ležaljkama, kao i mnoštvo glazbenih poslastica. Prva od njih je koncert grupe Stampedo koji će se održati u srijedu, 6. srpnja od 20.20 sati. Već u subotu, 9. srpnja od 21.21 sat zeleni plesni podij preuzima legendarni DJ Fuki iz nekadašnjeg kluba Jabuka.

Tu su i brojne interaktivne radionice, izložbe, predavanja, gastro priče i sportske aktivnosti. Kultno i nekad vrlo popularno žensko savsko sunčalište Babinjak ponovo je s nama. No, ipak je ovo 21. stoljeće pa je Babinjak 2022 zamišljen kao ženski kružok koji će se održavati srijedom, a ugostit će mnoge inspirativne, popularne i snažne žene. A ponekad će se pretvoriti i u daske koje život znače…

Kornelija Benyovsky Šoštarić je prva gošća Festivala

Prva gošća, ujedno i ona koja otvara festivalski program, stiže u srijedu, 6. srpnja u 19 sati. Podsjetimo, Kornelija Benyovsky Šoštarić je popularna “vrtlarica” i autorica nekoliko knjiga. A s posjetiteljima Festivala će podijeliti korisne savjete o uzgoju biljnih kultura i izradi mini vrtova. Babinjak očekuje i Mirelu Holy, zastupnicu i političarku, Danku Derifaj, nagrađivanu novinarku, a bit će tu još poznatih lica.

Ljubitelji kvizova zapisat će i nedjelju, 10. srpnja i svratiti oko 20 sati na prvi od niza glazbenih i filmskih kvizova Sluha i igara by Marina Orsag & Sanja Pandurić. Poseban program namijenjen je najmlađima, kao i svima koji se tako osjećaju. Osim recikliranih radionica i predstava moći će provjeriti svoje vještine u badmintonu, odbojci, ragbiju na travi, stolnom tenisu ili speedmintonu. A mogu pokušati svladati slackline ili baciti jednu od kartaških igara – belu, šnaps ili preferans.

Lebdeću tematsku izložbu “Život na rijeci” marljivo priprema desetak street art umjetnica

One će oslikati platna koje je izradila udruga Humana Nova od komada starog tekstila. Ma gdje toga ima – gledate izložbu u zraku, a ona vam daje hlad? Ali to nije sve, jer na Green River Fest 2022 stiže u obliku instalacije duge osam metara i solarni slamnati som Jura. Izrađivat će ga od utorka do četvrtka, od 12. do 14. srpnja udruga Slama Land Art sa umjetnikom Nikolom Fallerom u suradnji sa organizatorima festivala.

Na repu soma Jure nalaziti će se solarni paneli pa će, zahvaljujući sunčevoj energiji, svjetliti u mraku. Vjerujemo da će baš on postati najpopularniji photo point Festivala. Svakako dođite provjeriti je li je som Jura bio samo legenda ili će to tek postati!

Green River Fest će vruće ljetne večeri začiniti projekcijama filmova pod zvijezdama

A u suradnji s Muzejom grada Zagreba u pripremi je i izložba Zagreb u razglednici s mnoštvom motiva s nekadašnjeg kupališta. ART BAZAR naziv je kutka namijenjenoga mladim umjetnicima. Oni će tako svakog petka te tijekom vikenda izlagati i prodavati svoje radove. Podržimo ih i ohrabrimo u njihovim umjetničkim kreacijama.!

Silent party Before Sunrise novi je program festivala. On će se održavati jednom mjesečno i to u terminu od 4 do 9 sati ujutro. Zajedno ćemo dočekivati sunce uz rijeku Savu. Jedino što je potrebno je ponijeti vlastite bežične slušalice, odabrati jednog od tri DJ-a i pozdraviti prve sunčeve zrake u tišini. Dodajmo da ćete moći izabrati vrstu muzike – na raspolaganju je elektronska, klasična i disco glazba!

Green River Fest 2022 mjesto je gdje možete zakoračiti u budućnost, zaviriti u prošlost, no i uživati u sadašnjem trenutku. Očekujemo vas radnim danom od 18 sati sve do početka listopada 2022. godine, naravno, ako nam Sava bude naklonjena. Ulaz na ovo ljetno zagrebačko događanje je besplatan! Više informacija kao i program događanja doznajte na službenoj Instagram ili Facebook stranici. Podsjetimo, na ovaj Festival je najlakše doći tramvajem i to sa obližnjeg terminala Savski most. Ukoliko propustite dnevni tramvaj, sa Savskog mosta vozi noćna linija 31 Savski most – Črnomerec.

Tagged