xiaomi 12s I xiaomi 12s pro I xiaomi 12s ultra I leica I 2022.

Xiaomi predstavlja mobilne telefone serije 12S s oznakom “razvijena u suradnji s Leicom”

Xiaomi je i službeno predstavio novu Xiaomi 12S seriju s oznakom “razvijena u suradnji s Leicom”! Ova dugoočekivana izvanredna fotografska serija prva je kulminacija strateškog partnerstva Xiaomija i Leice u području fotografije.

Obitelj novih smartphonea sadrži različite fotografske sustave koje su zajednički razvili Xiaomi i Leica. No, ona sadrži i leće Leica Summicron, ali i podržava profile fotografije Leica. A sve to imaju za cilj “osnažiti individualne stvaratelje sadržaja da izraze svoju kreativnost, zadržavajući pritom autentični Leica stil”.


U novoj eri mobilne fotografije, Xiaomi i Leica zajednički su stvorili novi standard za fotografiju pametnih telefona. Kombinirajući Leicino dubinsko razumijevanje optike, obrade slike, kvalitete fotografije sa Xiaomijevim bogatim iskustvom u računalstvu fotografije pametnih telefona, serija Xiaomi 12S s oznakom “razvijena u suradnji s Leicom” nudi neviđenu kvalitetu fotografije te boje bliske prepoznatljivom Leicinom izričaju.

Xiaomi i Leica su za model 12S zajednički razvili sofisticirane optičke leće

A to su napravili kako bi “pomaknuli tehnologiju fotografije do novih granica”. Kao top model, Xiaomi 12S Ultra koristi Leicine svjetski poznate sposobnosti u optičkom dizajnu sustava leća. No, istovremeno se “pridržava strogih standarda testiranja optičke kvalitete i implementirajući Xiaomijevu stručnost u minijaturizaciji komponenti”. To se radi kako bi se osigurala ultravisoka rezolucija, ultravisoka svjetlosna osjetljivost te smanjila disperzija i odbljesak.

Primarna kamera modela 12S Ultra ima 8P asferičnu leću. A kako bi riješila uobičajene probleme fotografije kao što su odbljesak, ghosting i kromatska aberacija, u modul kamere modela Xiaomi 12S Ultra dodan je premaz leće protiv blještanja te tintni premaz ruba leće. Tu je i ciklički olefin kopolimerni materijal i filtar infracrvenog svjetla s tehnologijom spin coatinga. Zajedno, ove značajke nude znatno čišću sliku koja je konzistentna u svim dijelovima leće.

Osim naprednog optičkog dizajna, serija Xiaomi 12S s oznakom “razvijena u suradnji s Leicom” koristi i Leica fotografske profile. Tako je naslijedila Leicinu stoljetnu estetiku slike te reproducira Leicin ton i estetiku uz pomoć najsuvremenijih algoritama. Za krajnjeg korisnika to znači pristup dvama fotografskim stilovima. To su Leica Authentic Look i Leica Vibrant Look koji oba nude veću kreativnu slobodu fotografu.

Xiaomi 12S serija “razvijena u suradnji s Leicom” pametnim telefonima donosi autentični Leica imidž

Model Xiaomi 12S Ultra opremljen je 1″ senzorom Sony IMX989. A on implementira Quad-Bayerov niz piksela s pojedinačnim veličinama piksela koji dosežu 1,6 μm. Nakon združivanja piksela, veličina doseže 3,2 μm, čime se smanjuje šum, proširuje dinamički raspon, povećava količina uhvaćene svjetlosti te postiže ukupno bolja fotografija u uvjetima slabog osvjetljenja. Time je postignut presedan kod kamera pametnih telefona. Oni se sada u smislu hardverskih specifikacija doista približavaju tradicionalnim kamerama.

Pametni telefon 12S Ultra je prvi Android uređaj koji podržava video snimanje i reprodukciju Dolby Vision HDR. On videozapise poboljšava življim bojama, oštrijim omjerom kontrasta i bogatijim detaljima, pružajući živopisnu i profinjenu kvalitetu slike.

Xiaomi 12S Ultra koristi HyperOIS za ultra-stabilne performanse

Tako ovaj smartfon nudi kontinuiranu kompenzaciju za kretanje tijekom snimanja videa. HyperOIS koristi razmak između dvije sličice za pomicanje OIS motora u svoj izvorni položaj, dajući svakoj sličici puni, učinkoviti raspon stabilizacije.

Xiaomi 12S i 12S Pro kao primarni senzor koriste Sony IMX707, što uključuje i velik senzor i piksele – 1/1,28“ i 2,44 μm nakon združivanja piksela. Uz podršku Xiaomi AI Image Solution i Xiaomi ProFocus, ovi senzori omogućuju brzo pokretanje, snimanje i kontinuirano snimanje. Ovi uređaji podržavaju vodeći ultrabrzi rafalni način snimanja od 30 sličica u sekundi te iznimne mogućnosti fotografiranja pri slabom osvjetljenju. Nadalje, implementirano je i All-scene snimanje, što olakšava snimanje željenog trenutka.

Serija mobitel 12S dizajnirana je i da fotografima omogući jednostavniju postprodukciju

Cijela serija podržava 10-bitni RAW format koji je kalibrirao Adobe Labs, s metapodacima o korekciji boja implementiranim u datoteke. Ukoliko koristite Adobe Lightroom za otvaranje fotografija snimljenih Xiaomi 12S serijom, softver Adobe Camera RAW automatski će optimizirati fotografije na temelju metapodataka, pružajući profesionalnim fotografima dobru polaznu točku za postprodukciju.

Xiaomi 12S Ultra s oznakom “razvijen u suradnji s Leicom” prvi je flagship model opremljen s dva čipa Xiaomi Surge. Tu je Xiaomi Surge P1 čipset za brzo punjenje i Xiaomi Surge G1 čipsetom za upravljanje baterijom. A oni nude velika poboljšanja u upravljanju baterijom kao i cjelokupnom korisničkom iskustvu .

Xiaomi 12S Ultra podržava žično 67 W brzo punjenje

Također, podržava i brzo 50 W bežično punjenje i obrnuto 10 W bežično punjenje. U središtu sustava Xiaomi Surge Battery Management System nalazi se jednoćelijska silicij-kisikova anodna baterija kapaciteta 4860 mAh i Xiaomi Surge P1 čipset za brzo punjenje. Dodajmo da on podržava izlaznu struju do 16 A s učinkovitošću konverzije od 96,8%.

Nadalje, čipset za upravljanje baterijom Xiaomi Surge G1 nudi niz algoritama za upravljanje baterijom. S implementiranim algoritmima za upravljanje baterijom koji štite radnu sigurnost baterije i prate opterećenja pri pražnjenju kako bi se točno predvidjelo raspoloživo trajanje baterije uređaja. Model 12S Ultra podržava i adaptivno punjenje i time sprečava prekomjerno punjenje baterije. Dodajmo da se time broj ciklusa punjenja povećava za čak 25%.

Xiaomi 12S Pro dolazi s čipsetom za brzo punjenje Xiaomi Surge P1, žičnim 120 W punjenjem, bežičnim 50 W punjenjem i jednoćelijskom baterijom kapaciteta 4600 mAh. A obični model 12S ima žično 67 W punjenje, bežično 50 W punjenje i bateriju kapaciteta 4500 mAh.

Flagship performanse, flagship zaslon…

Kao Xiaomijev najnoviji flagship model, Xiaomi 12S seriju s oznakom “razvijena u suradnji s Leicom” pokreće potpuno nova mobilna platforma Snapdragon 8+ Gen 1, izgrađena na TSMC 4 nm procesu. U usporedbi s procesorom Snapdragon 8 Gen 1, jezgra Snapdragon 8+ Gen 1 je 21% manja. Pri tome i CPU i GPU ostvaruju 10% bolje performanse i 30% bolju energetsku učinkovitost. Time je kod serije 12S značajno smanjena potrošnja energije u stanju mirovanja, ali i omogućena niža emisija topline i potrošnja energije u scenarijima visokih opterećenja.

  • PROČITAJTE VIŠE: Internet Speed Test – izmjerite brzinu prijenosa podataka – test internet veze

Xiaomi 12S Ultra opremljen je potpuno novim sustavom odvođenja topline, sličnim biološkom mehanizmu koji lišće na biljci može koristiti za upijanje vode. Ova trodimenzionalna pumpa za hlađenje je genijalno dizajnirana s nizom kanala koji koriste kapilarnu mrežu za aktivnu distribuciju rashladne tekućine kondenzirane na strani suprotnoj od toplih područja. A time se uvelike poboljšava učinkovitost i povećava toplinska vodljivost pojedinačne jedinice i to za čak 100%, u usporedbi s tradicionalnim VC sustavima odvođenja topline.

Svi modeli Xiaomi 12S imaju ugrađene odlične AMOLED ekrane

Modeli 12S Ultra i 12S Pro imaju ugrađen 6,73“ AMOLED zaslon u boji s E5 luminescentnim materijalom koji pruža profesionalnu razinu detalja, svjetline i boja. On daje vršnu svjetlinu od 1500 nita, 2K rezoluciju, P3 raspon boja i 1-120Hz AdaptiveSync Pro. Xiaomi 12S je nešto kompaktniji – ima zaslonom od 6,28 inča, a također podržava P3 prikaz raspona boja, HDR10+ i 120Hz AdaptiveSync.

Dodajmo da je Xiaomi uz ova tri modela najavio i još nekoliko noviteta. A oni su Xiaomi 12 Pro Dimensity Edition, Xiaomi Book Pro 16, Xiaomi Book Pro 14, Xiaomi Smart Band 7 Pro i Xiaomi Home WiFi. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama tvrtke na adresi mi.hr.

Video: Xiaomi × Leica Camera: A New Era of Mobile Imaging Begins in July 2022

Tagged