dani piva karlovac 2023 | glavna pozornica

Dani piva Karlovac 2023 – 36. izdanje festivala piva, hrane i vrhunske glazbe održava se od 25. do 29. kolovoza 2023. godine

Dani piva Karlovac je najveći i najdugovječniji pivski festival u Hrvatskoj koji se održava već 36 godina. Od petka do utorka, od 25. do 29. kolovoza 2023. godine Karlovac će biti mjesto susreta ljubitelja piva, izvrsne glazbe i hrane. A posjetitelji će moći uživati i u tematskim turističkim sadržajima. Naime, Dani piva su u Karlovac uvijek dovodili brojne domaće i regionalne glazbenike koji su obilježili glazbenu scenu protekla četiri desetljeća. A tako biti i ove, 2023. godine.

Dani piva Karlovac 2023 donose čak 12 koncerata različitih žanrova pjevat će na glavnoj pozornici. A zanimljivo će biti i u Gastro kutku gdje će posjetitelji moći isprobati specijalitete s pivom i odabrati neka iz široke palete ponuđenih piva. Također će posjetitelji moći sudjelovati u tematskim radionicama i uživati u glazbenim nastupima.

Dani piva Karlovac već tradicionalno započinju petkom, a ove, 2023. godine, 25. kolovoza manifestaciju otvara Parni valjak. Zbog programa predviđenog za subotu i nedjelju, 26. i 27. kolovoza, najbolje je planirati vikend u Karlovcu. Naime, u subotu će na glavnoj pozornici najprije zapjevati riječki Belfast Food. Potom slijedi nastup dalmatinskog repera Grše koji žari i pali pozornicama diljem Hrvatske te legendarnog Psihomodo Popa.

Nedjelju, 27. kolovoza, obilježit će rock zvuci – nastupaju DJECA!, Kojoti i Opća opasnost

A u ponedjeljak, 28. kolovoza 2023. godine, program festivala Dani piva Karlovac se nastavlja uz laganiji ritam. Nastupa Detour, bend prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnog, suvremenog, elektro-akustičnog pop zvuka, a onda i Dalmatino uz koji će na svoje doći svi ljubitelji dalmatinskog štiha. Sjaj velike pozornice Dana piva osjetit će i mlade pjevačice Miach i Mirna Škrgatić, a na programu je i nekoliko DJ setova. 36. po redu Dane piva zatvorit će koncertni nastup Nine Badrić!

Što još osimo brojnih koncerata posjetiti u Karlovcu? Grad na četiri rijeke obećava brojna osvježenja od ljetnih vrućina. Svakako posjetite popularno Foginovo kupalište na rijeci Korani, prvo registrirano riječno kupalište gdje zabavu donose animatori u vodi i na travi, besplatni aqua-park izmamit će osmijehe na licima svih željnih neobičnih ulazaka u vodu, a za sigurnost kupača zadužena je spasilačka služba. A tu je i velika skakaonica s tri razine!

U blizini se nalazi i Slatkovodni akvarij Aquatika. On predstavlja floru i faunu Kupe, Korane, Mrežnice i Dobre. Ovo neobično zdanje savršeno je uklopljeno u okoliš rijeke Korane, s osvojenim prestižnim nagradama za arhitekturu i održivi razvoj u očuvanju prirode. A onima koji vole doživjeti rijeku s broda, na raspolaganju su plovidbe Kupom na tradicionalnoj Žitnoj lađi

36. Dani piva Karlovac se održavaju od 25. do 29. kolovoza 2023. godine!

Ponad Karlovca nalazi se Stari grad Dubovac, predivna utvrda iz 13. stoljeća koja danas funkcionira kao muzej s nekoliko postava. A unutar zidina se nalazi i ugostiteljski objekt s Michelinovom preporukom. I zato ga svakako posjetite. Novost u gradu je Nikola Tesla Experience Center Karlovac gdje sve izgleda kao igra, a zapravo je čista znanost! Ovaj multimedijalni centar hommage je Nikoli Tesli budući da je jedan dio Teslinog životnog puta i karlovačka etapa. Unutar ovog zdanja uokvireni su u cjelovitu sliku svi njegovi izumi, njegova osobnost i nasljeđe znanstvene znatiželje.

Posjetite i Muzej Domovinskog rata na Turnju koji na suvremen i interaktivan način navodi posjetitelje da samostalno otkrivaju i istražuju kroz 350 originalnih predmeta i više od tri sata multimedijalnih sadržaja, video prezentacija, animacija i filmova. Dodajmo da manifestaciju Dani piva 2023 organizira Grad Karlovac, a Karlovačko je generalni sponzor. Izvršni organizatori manifestacije su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 36. Danima piva možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici festivala te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.

VIDEO: Nina Badrić | Opća opasnost | Miach | Parni valjak

Tagged