božić u ciboni 2023 | draženov dom zagreb | 26.12.2023.

Božić u Ciboni 2023 | 34. tradicionalni koncert održat će se u Draženovom domu u utorak, 26. prosinca 2023. godine

Proslava Božića i božićnih blagdana nezamisliva je bez tradicionalnog koncerta “Božić u Ciboni”. A on će se po čak 34. put održati na sam blagdan svetog Stjepana, u utorak, 26. prosinca 2023. godine, u 20 sati u Košarkaškom centru Dražen Petrović u Zagrebu. U duhu i radosti rođenja Kristova slavit će se vrijeme mira i ljubavi glazbenim koncertom pod palicom maestra Zdravka Šljivca.

Dino Jelusić, Vanda Winter, Darija Auguštan, Krešimir Stražanac, Luka Nižetić, Roko Blažević, Gazde, dječji zbor HRT-a. Oni, ali i mnogi drugi vrsni glazbenici, izvest će raznolik glazbeni program koji govori o čaroliji Božića. Također, imat ćemo prilike čuti neke od klasičnih pučkih pjesama, primjerice Kyrie Elesion, Veselje ti navješćujem ili Narodi nam se. A ove, 2023. godine, po prvi puta će se na koncertu Božić u Ciboni izvesti i prekrasan repertoar božićnih pjesama poput Tu scendi dalle stelle, A la nanita nana i O Holy Night, a posebnu točku na koncertu će zauzeti izvedba Dine Jelusića po nazivom Christmas Music Box. Dodajmo da će se za potrebe izvedbe ove pjesme po prvi puta na koncertu svirati hammond orgulje.

Bogat glazbeni program koncerta Božić u Ciboni 2023 održava se u organizaciji Grada Zagreba, Hrvatske radiotelevizije i Kulturnog centra Travno, a u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, Ustanovom za upravljanje sportskim objektima i Zagrebačkim gradskim kazalištem Komedija. Sve izvođače će pratiti orkestar i zbor Gradskog kazališta Komedija uz Božićni zbor sastavljen od mješovitih i dječjih zborova. Voditelji programa su Monica Jakšić i Mirko Fodor. A izravni televizijski prijenos ovog spektakularnog koncerta možete pratiti u odgođenom prijenosu u utorak, 26. prosinca 2023. godine, u 21:15 sati na Prvom programu Hrvatske televizije. Više o samom blagdanu Božića pročitajte na Wikipediji.

VIDEO: Božić u Ciboni 2018

Tagged