advent u zagrebu 2022

Advent u Zagrebu 2022 – zimski blagdani uz prekrasan ugođaj i zabavne sadržaje

Advent u Zagrebu ove, 2022. godine, vraća Gradu poznati stari sjaj i bogate sadržaje! Ovi zimski blagdani će Zagrebu donijeti prekrasan ugođaj i mnoge sadržaje zanimljive svim generacijama. Podsjetimo, Advent u Zagrebu čak je tri godine na portalu European Best Destinations, na temelju glasanja čitatelja iz više od 150 zemalja, proglašen najboljim u Europi. A sada se, nakon skromnijih izdanja u vrijeme pandemije koronavirusa, od subote, 26. studenog 2022. do subote, 7. siječnja 2023. godine vraća s još bogatijim sadržajima i ponudom. I dodajmo, uz ranije poznate lokacije pojavit će se i neke nove!


Na više od dvadeset uređenih prostora održavat će se zanimljivi programi prilagođeni djeci i odraslima. Očekuje Vas više od stotinu koncerata tradicionalne božićne i ozbiljne glazbe kao i mnoge izložbe i predstave u znaku ovih blagdana. Prva će se adventska svijeća u subotu, 26. studenog u 17 sati, upaliti na fontani Manduševac na središnjem zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića.

Advent u Zagrebu uz klizalište dobija i nekoliko novih atrakcija

Istoga dana, samo dva sata kasnije, otvorit će se i atraktivno klizalište na Trgu kralja Tomislava, a nedugo nakon toga upalit će se i prigodna svjetla na Zrinjevcu. A time ovaj popularni park postaje jedna od uvjerljivo najromantičnijih gradskih lokacija. Dosadašnjim adventskim lokacijama u Gornjem i Donjem gradu pridružuju se i nove. To su Park Grič, Stara Vlaška, ali i mnoge druge. Tematskim obilascima, edukativnim sadržajima, radionicama božićnih ukrasa sve, a najviše mlade očekuje Zoološki vrt grada Zagreba. Dodajmo da će klinci u njemu moći posjetiti i Kolibu Djeda Božićnjaka!

A adventsko – blagdanskom ugođaju se atraktivnim programima pridružuju i zagrebački muzeji i većina kazališta. Sve je to tek dio ovogodišnje priče zagrebačkog Adventa. I dodajmo, sa zanimljivim ponudama pridružit će se i zagrebački hotelijeri, iznajmljivači apartmana i soba, ugostitelji te trgovci. Više informacija o ovogodišnjoj zimskoj manifestaciji Advent u Zagrebu 2022 na adresi adventzagreb.hr.

Tagged