advent na trgu bana jelačića 2019

Advent na Trgu bana Jelačića – nastupi brojnih KUD-ova, zborova i klapa na glavnoj pozornici

U sklopu programa Advent na Trgu bana Jelačića na glavnoj pozornici na Trgu bana Jelačića u tjednu pred nama očekuju nas nastupi brojnih KUD-ova, zborova i klapa. Tako će u četvrtak, 5. prosinca program otvoriti KUD Kustošija, a istoga dana nastupit će i Etno – eko društvo Prigorske sem gore list te Puhački orkestar HKUD Seljačka sloga iz Čapljine dok će program završiti polaznici DJ Akademije. Idućeg dana, u petak, 6. prosinca u 19 sati nastupit će dva dječja zbora – Zagrebački dječaci i Dječji zbor Bajka, a za tradicijsku glazbu pobrinut će se FA Sesvetska sela i KUD Horvati.

U subotu, 7. prosinca na centralnoj će se pozornici predstaviti više kulturno umjetničkih društava kao i dvije klape – klapa Dišpet i klapa Lugarin. Istoga dana nastupit će i Xtet – vokalni ansambl, specifičan po tome što nema strogo definiran broj izvođača. Svi članovi su dugogodišnji aktivni pjevači renomiranih hrvatskih zborova, a zbližila ih je zajednička potreba za komornim pjevanjem specifičnoga repertoara i izričaja te poliranje vokalne interpretacije u potrazi za ekspresijom dubljih dimenzija glazbenih harmonija.

Na glavnoj pozornici posjetitelji će u subotu moći slušati i Zbor Domaći, gosti koji doprinose glazbenoj i kulturnoj raznolikosti hrvatskoga društva pjevajući pjesme iz raznih dijelova svijeta. Glavni cilj zbora je doprinijeti integraciji izbjeglica i tražitelja azila, ali i svih osoba koje su došle iz drugih zemalja u Hrvatsku potražiti novi dom.

Bogat program očekuje i posjetitelje u nedjelju, 8. prosinca, a koji će se održati od 11 do 13 te od 18 do 21 sat.

Program na centralnom zagrebačkom trgu – Trgu bana Jelačića – namijenjen je svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske i svjetske glazbene baštine te klasične, sakralne, ali i folklorne glazbe.

Manifestacija Advent na Trgu bana Jelačića trajat će sve do 22. prosinca 2019. godina.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged