blagajnica I maloprodajni lanac kaufland hrvatska I 2022.

Kaufland drugi put u 2022. godini svojim zaposlenicima podiže plaću

Kaufland Hrvatska, samo četiri mjeseca nakon prošle povišice, od petka, 1. srpnja 2022. godine ponovno podiže plaću. Ovoga puta plaća će se povećati zaposlenicima na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru.

U ožujku 2022. godine bruto plaće su za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima već povećane u prosjeku za gotovo 8%. Iznosi dodataka na plaću za rad nedjeljom, blagdanom, noću i praznikom također su uvećani za 5%, a isplaćena je i uskrsnica u iznosu od 500 kuna. Također, zaposlenicima se dva puta godišnje isplaćuje i neto nagrada za radne rezultate u prosječnom iznosu od 2.500 kuna.

Kaufland povećava plaće i do 12,5 posto

Kako bi svojim zaposlenicima u ovim izazovnim vremenima bili što veća podrška, Uprava Kauflanda u Hrvatskoj donijela je odluku ponovno povećati bruto plaće za zaposlenike na nerukovodećim radnim mjestima u poslovnicama i logističko-distributivnom centru i to u prosjeku za dodatnih čak 12,5 %. Uz to, zaposlenicima u poslovnicama i logistici najavljene su i stimulacije za rad u ljetnoj sezoni. Dodajmo da će im one biti isplaćene u više navrata tijekom sezone.

“Važno nam je ovim povećanjem plaća prenijeti uspjeh našeg poduzeća na naše zaposlenike. Naime, naši zaposlenici su nam na prvom mjestu. Stoga i u ovim ćemo zahtjevnim vremenima čak drugi put u ovoj godini povisiti plaće”, rekao je Patrick Rudat, predsjednik Uprave Kauflanda u Hrvatskoj.

“Drugu godinu zaredom na sedmom smo mjestu najpoželjnijih poslodavaca prema istraživanju MojPosao. Također, Kaufland je za 2021. godinu ponovno dobio certifikat Top Employer za Hrvatsku, ali i Europu. Tvrtka je postala i CEP – Certifikat poslodavac partner, čime je još jednom potvrđeno kvalitetno upravljanje ljudskim resursima”, dodala je Dunja Firšt, direktorica Sektora ljudskih resursa. Ona je rekla i kako su tvrtci na prvom mjestu zadovoljni zaposlenici, a dodatno i certifikati pokazuju da Kaufland ide u pozitivnom smjeru te će i u budućnosti nastaviti ulagati u svoje zaposlenike. O ovom njemačkom maloprodajnom lancu više doznajte na stranicama Wikipedije.

Tagged