deichmann 2019 logo

DEICHMANN 2018. u Hrvatskoj prodao 1,73 milijuna pari obuće

Rastom prometa na oko 334 milijuna kuna (prethodna godina: 328 milijuna kuna), DEICHMANN trgovina obućom započinje svoju dvanaestu poslovnu godinu u Hrvatskoj. To predstavlja povećanje od oko 1,8 posto u odnosu na 2017. godinu i potvrđuje status tržišnog lidera kompanije u Hrvatskoj. I u broju prodanih parova cipela DEICHMANN je zabilježio blagi porast od oko 30.000 pari na 1,73 milijuna pari obuće (2017. godine: 1,7 milijuna). Krajem 2018. godine DEICHMANN, kao i prethodne godine, u Hrvatskoj ima 37 trgovina i upošljava 273 djelatnika.

“Radujemo se što možemo zadržati poziciju tržišnog lidera među maloprodajnim lancima cipela u Hrvatskoj. Ovaj dobar rezultat ujedno je poticaj i obveza da nastavimo dosljedno prilagođavati našu ponudu i uslugu potrebama naših kupaca i ponuditi im najbolje cipele po najboljoj cijeni”, smatra Boris Kopić, direktor DEICHMANN trgovina obućom.

Rast suprotno trendu u industriji – najveća akvizicija u povijesti kompanije

DEICHMANN trgovina obućom u Hrvatskoj je podružno društvo kompanije DEICHMANN SE. Ona je tržišni lider u maloprodaji obuće u Njemačkoj i Europi. U prošloj poslovnoj godini, 2018., ostvarila je bruto promet od 5,8 milijardi eura (neto 5 milijardi eura) u 25 europskih zemalja i SAD-u. Time porast prometa s valutnom korekcijom iznosi 2 posto.

U 2018. godini u svijetu je prodano 178 milijuna pari cipela – gotovo jedan posto više nego prethodne godine. DEICHMANN grupacija u inozemstvu ostvaruje 60 posto svog prometa. 31. prosinca 2018. godine grupacija je imala 4.053 filijala (2017. godina: 3.989) te 40 online trgovina (2017. godina: 36) i zapošljavala 40.698 djelatnika (2017. godina: 39.564).

“2018. godina je bila vrlo teška za modno tržište u Europi. Prvenstveno, konstantno toplo vrijeme imalo je negativan utjecaj na razvoj. Protekla godina je i za DEICHMANN grupaciju bila izazovna. Pored hirovitih vremenskih prilika, poduzeće se suočilo i s većom konkurencijom online trgovaca i modnih firmi s asortimanom cipela. Pod tim uvjetima uspješno smo održali stabilnost grupacije i ostvarili rast suprotno trendu industrije”, rekao je Heinrich Deichmann, predsjednik Upravnog odbora DEICHMANN SE.

Ulaganja na rekordno visokoj razini: Početci u Kini i na Arapskom poluotoku

U kontekstu ove ekonomske polazne točke, na dnevnom redu za 2019. godinu također su i sveobuhvatni planovi rasta. Planirana ulaganja za cijelu grupaciju iznose 285 milijuna eura i time su na rekordnoj razini. Ulaganja će biti usmjerena na modernizaciju mreže filijala i otvaranje novih trgovina u stacionarnom sektoru, ali i na internacionalizaciju i digitalizaciju.

Grupacija otvara novo poglavlje svojim angažmanom na Bliskom istoku. U Dubaiju će se ovog ljeta otvoriti prva DEICHMANN filijala – prvi put u povijesti kompanije s franšiznim partnerom, AZADEA grupacijom. Osim toga, kompanija će u prvoj polovini 2019. godine početi svoje poslovanje u Kini i tamo preko platforme T-Mall Global na internetu ponuditi izbor svog asortimana.

Početkom travnja DEICHMANN je otvorio svoju prvu trgovinu u Latviji. Za tekuću godinu planiran je ulazak na tržište u Estoniji s DEICHMANN-ovim konceptom. Dalje se internacionalizira i format MyShoes, koji je trenutačno zastupljen u Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj: prve filijale upravo su otvorene u Poljskoj.

Rast Deichmanna u SAD-u

Već je izvršena akvizicija poduzeća u SAD-u. Tamo je DEICHMANN grupacija preuzela KicksUSA, tvrtku osnovanu 2002. godine u Philadelphiji, KicksUSA trenutačno ima 64 filijale na istočnoj obali, prvenstveno u gradovima Philadelphiji, New Yorku i saveznoj državi New Jerseyju, kao i jednu online trgovinu.

U budućnosti će filijale podmarki poslovati pod markom SNIPES. SNIPES je dio DEICHMANN grupacije od 2011. godine i od tada se kontinuirano širi.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -

1 thought on “DEICHMANN 2018. u Hrvatskoj prodao 1,73 milijuna pari obuće

Comments are closed.