lana janjanin - a minute of love | 2019.

Lana Janjanin koncertom u Saxu promovira novi album “A Minute of love”

Nakon odličnog nastupa s Dinom Rizvić u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, Lana Janjanin ovaj će put sa svojim kvartetom nastupiti u nešto intimnijoj atmosferi. Nastupa u kultnom zagrebačkom klubu Sax!, a tamo će promovirati svoj album prvijenac “A Minute of Love”. Njen kvartet čine glazbenici iz Austrije i Slovenije – to su basist Marko Ferlan, bubnjar Lukas Fellner i trubač Tomaž Gajšt.

“Na koncertu Vas čekaju pjesme o ljubavnim brodolomima i bend koji super groova. Tu je i ekskluzivna šansa da nabavite svoju kopiju albuma kojeg nećete moći kupiti u dućanima. Veselim vas se vidjeti u što većem broju u četvrtak u Saxu!“, rekla je Lana Janjanin. Koncert će se održati u četvrtak, 16. svibnja 2019. godine, a početak koncerta je u 20.30 sati. Cijena ulaznice u pretprodaji je 35, a na dan će cijena iznositi 50 kuna. Ulaznice se mogu kupiti u Saxu tijekom radnog vremena kluba.

  • PROČITAJTE VIŠE:

“Jako mi je drago da vas nakon dugo vremena imam priliku pozvati na koncert svog kvarteta u Zagrebu. Ovaj dan će biti na više načina poseban za mene. Prvi je to put da doma promoviram svoj album A Minute of Love, na kojem sam radila puno godina i u kojem sam ispričala priče svojeg srca. To ću podijeliti sa svojim omiljenim glazbenicima na pozornici i prijateljima u publici, a još k tome na taj dan baš i slavim rođendan. Puno nam znači dolazak svakog pojedinca, jer sviramo upravo za i zbog vas, a rijetko imamo tu šansu”, dodala je Lana.

O glazbenici Lani Janjanin

Lana Janjanin piše tekstove, sklada i aranžira glazbu za svoj jazz sastav s kojim redovito nastupa na internacionalnim pozornicama. Također, sklada i za jazz orkestre kojima po prilici i dirigira, a ponekad sklada i za klasične komorne ansamble. Surađivala je s mnogim poznatim glazbenicima i orkestrima uključujući i virtuoza na violini Robyja Lakatoša, ORF Simfonijski Orkestar i Jazz Orkestar HRT-a.

Krajem 2018. objavila je debitantski album autorske glazbe – A Minute of Love, snimljenog s njenim jazz sastavom. Iste godine objavljen je i dvostruki album Miracles, u suradnji s Dinom Rizvić i Jazz Orkestrom HRT-a, s kojom produkcijom obje glazbenice ulaze u povijest Hrvatske i regije kao prve žene koje su skladale, aranžirale, odsvirale i otpjevale svoj opus za big band. U 2019. Lana je nominirana za glazbenu nagradu Porin u kategoriji Novi izvođač godine. Više o Lani doznajte na njezinoj Facebook stranici.

VIDEO SPOT: Lana Janjanin – Glazba je strast, ljubav i neka vrsta samoterapije

Tagged