meanit smartphone x5 | 2023.

MeanIT Smartphone X5 | Povoljan pametni telefon sa velikim ekranom, snažnom baterijom, Androidom 13 i odličnim kamerama

MeanIT, hrvatska tehnološki brend, predstavlja Smartphone X5, svoj najnoviji pametni telefon. Podsjetimo, ovaj mobitel je nasljednik vrlo uspješnih modela X3 i X4, no, u odnosu na prošle modele, X5 je stavio naglasak na bateriju, novi čipset i veliki ekran. No, MeanIT Smartphone X5 je u odnosu na ova dva starija modela zaista puno bolji. Točnije, brže i stabilnije radi, ima bolji i veći ekran, a i njegove kamere daju jasniju i oštriju fotografiju.

Podsjetimo, MeanIT je prvo predstavio model Smartphone X3 koji je imao bateriju od 2000 mAh i ekran dijagonale 5,5 inča. A kada se pojavio pogonila ga je tada aktualna verzija Androida 11. Također, u kutiji je dolazio i punjač te silikonska zaštitna maska, a u svoje vrijeme X3 je bio vrlo dobar mobitel. A onda je došao i nasljednik – MeanIT Smartphone X4. I taj model, kako je to običaj kod MeanIT-a, predstavio je brojna poboljšanja. Podsjetimo, kapacitet baterije povećan je na 2800 mAh, a i ekran se dosta povećao i to na 6,26 inča. Također, predstavljen je i “drop urez” za prednju kameru.

A sada je došlo vrijeme za još jednu “nadogradnju”. Naime, MeanIT predstavlja najnoviji model Smartphone X5 za kojeg moramo reći da zaista “podiže ljestvicu” još malo više. Naime, uz brojne nove značajke i funkcije ima i povećan ekran koji je sada ima čak 6,5 inča. Dodajmo da ovaj IPS LCD ekran jamči dobru kvalitetu slike u svim uvjetima i pod svim kutovima, a ima HD+ rezoluciju od 720×1600 piksela. Također, mobitel radi na 4G mreži, ima novi procesor Helio A22, USB Type-C ulaz te snažnu bateriju od 3400 mAh. Dodajmo i da MeanIT Smartphone X5 radi na Androidu 13, ima čitač otiska prsta, a opremljen je i sa novim i jačim kamerama. I kako smo već navikli, u kutiji ćete dobiti prozirnu silikonsku zaštitnu masku te punjač i pripadajući kabel!

X5 ima novi čipset, čitač otisaka prsta i jače kamere!

Spomenimo i da MeanIT Smartphone X5 donosi novinu i u radijski dio ovog uređaja. Tako novi čipset MediaTek Helio A22 podržava rad na LTE 4G mobilnim mrežama, što je prilično veliki napredak u odnosu na modele X3 i X4 koji rade isključivo na 3G mreži. A kako je to već uobičajeno kod MeanIT-ovih pametnih telefona, ali i kod onih za starije osobe, u njega se mogu se smjestiti dvije nano SIM kartice. Točnije, X5 podržava dual SIM i dual standby način rada, kako bi se mogle koristiti dvije različite SIM kartice.

Jedna od većih novosti na novom modelu pametnog telefona je čitač otiska prsta. On je smješten na stražnjoj strani ovog telefona i to neposredno pokraj stražnje kamere koja ima rezoluciju od 8 megapiksela. Ovo je prilično praktično rješenje koje olakšava otključavanje telefona, ali i jako povećava sigurnost. Naime, više nećete morati brinuti da li netko iz prikrajka promatra koji je pin ili kojim uzorkom ulazite u njega. Ukratko, u postavkama pohranite svoj otisak prsta i kada želite ući u MeanIT Smartphone X5, jednostavno dodirnite senzor i ekran se otključava u tren oka.

Dodajmo da ovaj pametni telefon pogoni Android 13, a napomenimo i da je operativni sustav posebno prilagođen, kako bi telefon u kombinaciji od 2 GB radne i 16 GB memorije mogao što brže raditi. Također, dodajmo da on ima i posebno prilagođene Googleove aplikacije koje zauzimaju manje mjesta pri instalaciji. Naravno, ako vam je 16 GB memorije premalo, uvijek je možete proširiti microSD karticom. I napomenimo, MeanIT Smartphone X5 podržava četiri puta veći kapacitet tih kartica u odnosu na modele X3 i X4. Naime, prijašnji modeli su mogli prihvatiti microSD karticu do 32, a X5 sada može koristiti karticu do čak 128 GB.

Zaključak – kupiti ili ne MeanIT Smartphone X5?

Moramo reći da je ovaj novi MeanIT-ov model pametnog telefona u odnosu na starije modele zaista revolucionaran. A na njemu je sve malo bolje. Bolji je i veći ekran, ima USC Type-C utor, čitač otiska prsta, a ima i novi i snažniji procesor. Možda je to i subjektivni dojam, ali on je i vizualno atraktivniji i djeluje puno ozbiljnije i skuplje nego prethodni modeli X3 i X4.

Naravno i ovaj model može primiti dvije SIM kartice, a za svoj rad koristi 4G mrežu. Također, tu je i novi operativni sustav Android 13 koji je i posebno prilagođen kako bi ovaj Smartphone X5 što ugodnije i brže radio. A on i zaista radi brže i ugodnije. A tu su i nove i jače kamere – prednja ima 5, a stražnja 8 Mpx. Jednostavno, ako trebate snažan i pouzdan pametni telefon, a ne želite ga platiti previše, MeanIT Smartphone X5 je odličan izbor. A ovaj pametni telefon možete kupiti putem MeanIT web shopa po cijeni od samo 109,99 eura.

VIDEO-FOTO: MeanIT Smartphone X5

Tagged