meanit f2 max :: 2023.

MeanIT F2 MAX – klasični dual-sim mobitel opremljen velikim ekranom i snažnom baterijom

MeanIT, hrvatska tehnološka tvrtka, predstavlja klasični mobilni dual-SIM telefon naziva F2 MAX. A kako i sam nastavak u imenu sugerira – MAX, na ovom mobitelu je sve maksimizirano. Od ekrana i ikonica na njemu pa sve do tipki te čak i baterijske lampice. Jednostavno, ovaj telefon je namijenjen onima koji iz bilo kojeg razloga trebaju klasični mobitel, ali i starijima, kojima će veće tipke i ogroman, 2,8 inča (ili 7,1 centimetara) velik ekran pomoći lakše služiti se njime. I da dodamo, namijenjen je i onima koji za kupovinu mobitela ne žele izdvojiti previše novaca, ali žele pouzdan i čvrst uređaj s dugotrajnom baterijom.


Tehnološka tvrtka MeanIT je poznata po svom programu mobilnih uređaja za starije osobe. Prisjetimo se, u ponudi su modeli Veteran IV Plus (mali klasični mobitel), Senior Flip XL (preklopni klasični mobitel) te Start S5 (pametni telefon prilagođen za starije i pogonjen Android OS-om). A sada je na tržište došao i model MeanIT F2 MAX.

Za njega se može reći da je namijenjen starijima, što se po veličini tipki i ekrana lako može zaključiti. No, ovaj telefon je zamišljen i da ga može koristiti zaista bilo tko. Ako Vam treba odličan drugi telefon koji prima dvije SIM kartice i ima dugotrajnu bateriju, F2 MAX je idealan izbor za Vas. I što je najvažnije, jako je povoljan – košta točno 39,68 eura (ili do 15. siječnja 2023. godine 298,97 kuna)!

Dizajn je klasični, a tu je i 7,1 centimetara velik ekran

Dizajn mobilnog uređaja MeanIT F2 MAX je zaista klasičan i podsjeća na telefone kakve smo koristili u prvoj polovici prošlog desetljeća. A to znači da ima velike fizičke tipke na donjem dijelu te prilično veliki ekran od čak 7,1 centimetara u gornjem dijelu kućišta. Ugradnja ovako raskošnog ekrana rezultirala je i malo većim dimenzijama ovog telefona koje iznose 13,7×5,5×1,5 centimetara. No, ta veličina uređaja je zapravo i vrlo praktična. F2 MAX je, kada se uzme u ruku, vrlo solidan – neće Vam lako ispasti i sve je na njemu vrlo pregledno, ali i intuitivno. Zapravo, ovaj mobitel nosi u sebi sve ono najbolje što su ovakvi uređaji nekada pružali.

Kućište ovog mobitela je crne boje, a izrađeno je od tvrde plastike. Stražnji poklopac telefona ukrašen je sitnim izrezbarenim uzorkom, kakav je nekada karakterizirao skuplje telefone ovoga tipa. A iako se stražnji poklopac skida jer se ispod njege nalaze utori za SIM kartice, microSD karticu te bateriju, sve je vrlo dobro sklopljeno i telefon djeluje prilično čvrsto. A to je dosta bitno, jer kao takav može izdržati i slučajni pad na pod.

MeanIT F2 MAX ima vrlo snažnu bateriju

Uz ovaj mobitel dolazi baterija velikog kapaciteta. Naime, MeanIT je u slične modele telefona do sada ugrađivao slabije baterije snage do 900 mAh. No, u ovaj model – F2 MAX – tvrtka je odlučila ugraditi bateriju snage od čak 1800 mAh. A to u praksi znači da kada ga jednom napunite, moći ćete ga koristiti danima.

Od ostalih funkcija u ovaj mobitel je ugrađena je i LED svjetiljka koja se nalazi na vrhu telefona, odmah iznad kamere, To je zaista zanimljivo i praktično rješenje, jer smo do na ovakvim uređajima koristili za rasvjetljavanje lampicu od LED bljeskalice. A za razliku od LED bljeskalice, ovo je prilično ozbiljna lampica koja je pali na vrlo jednostavan način – kada mobitel otključate, gumbić za lampicu se nalazi na centralnoj poziciji tipkovnice, odmah ispod ekrana. Dodajmo da kada tipkovnicu otključate, svijetlit će ugodnim plavim svjetlom.

Ovaj klasični mobitel ima dual-SIM sustav te FM radio

Ove dvije funkcije su pravi zaštitni znak MeanIT-ovih mobitela za starije. Naime, osim spomenutog modela Start S5, niti jedan od tih modela telefona nema mogućnost spajanja na Wi-Fi. No, to ne znači da se F2 MAX ne može koristiti za zabavu. Tako on dolazi s ugrađenim FM prijamnikom, ali i ugrađenim audio playerom. Njega možete iskoristiti tako da u F2 MAX ubacite microSD karticu od 32 GB i putem nje možete slušati glazbu. A glazbu ili radio možete slušati putem klasičnih slušalica na žicu, ali i onih koje se spajaju bežično, tj. putem Bluetooth veze.

MeanIT F2 MAX ima i kameru i pripadajuću LED bljeskalica. No, ta kamera je tu “reda radi”, a rezolucija joj je samo 0,08 Mpx. S njom nećete moći snimati fotografska remek-djela, no, ipak ćete moći snimiti što želite. Napominjemo da ovaj telefon nema unutrašnju memoriju, nego ako bi htjeli te slike spremiti, morat ćete ubaciti memorijsku karticu u njega.

Zaključak

Mobilni telefon MeanIT F2 MAX je pravi telefon za starije osobe ili za one koji od telefona traže samo osnovne stvari. A to su upućivanje i primanje poziva, slanje i primanje SMS/MMS poruka i dugotrajnost baterije. On je stvoren baš za one koji se ne žele s telefonom spajati na internet i ne žele chatati putem raznoraznih aplikacija. A tu je i mogućnost korištenja dvije SIM kartice i to na način da će obje linije biti aktivne cijelo vrijeme.

Što više reći o ovom pravom klasičnom mobitelu? Trebate li praktični, nesalomivi i pouzdan mobitel, a da u sebi ima baterijsku lampicu, FM prijamnik, veliki ekran i velike tipke te da je ujedno i cjenovno pristupačan, ovaj telefon je pravi izbor za Vas. Klasični mobilni telefon MeanIT F2 MAX možete naručiti putem MeanIT-ovog web shopa i to po cijeni od 298,97 kuna ili 39,68 eura.

MeanIT F2 MAX – specifikacije

 • Proizvođač: MeanIT
 • Naziv: Mobilni telefon MeanIT F2 MAX
 • Boja: Crna
 • Zaslon: 2.8 inča / 7.1 centimetara
 • Baterija: 1800 mAh
 • LED svjetiljka
 • FM radio
 • Dual SIM / Dual standby
 • Utor za MicroSD memorijsku karticu
 • Bluetooth bežična veza
 • Kamera 0.08 MP + bljeskalica

Tagged