meanit senior plus xl mobilni telefon :: 2022.

MeanIT Senior Flip XL – preklopni mobitel posebno prilagođen starijim osobama

MeanIT Senior Flip XL je preklopni mobilni telefon prvenstveno namijenjen starijim osobama, ali i svima onima kojima iz bilo kojeg razloga ne odgovara korištenje modernih pametnih telefona. Možda je neobično predstavljati ovakav, danas tehnološki prilično “zaostali” prijenosni telefon, ali kada malo bolje razmislite, među nama ima puno starijih ljudi koji zapravo mobitel koriste više-manje samo za telefoniranje. Svi ovi novi pametni telefoni zaista su odlični i zabavni i s njima se “može baš sve”. Ali, možda su baš te dodatne funkcije nekome potpuno nepotrebne. Možda nekome samo treba telefon s kojim se može jednostavno nazivati i da mu baterija dugo traje.


To je prepoznala tvrtka MeanIT i na tržište lansirala mobilni telefon posebno prilagođen za starije osobe naziva Senior Flip XL. Tako ovaj klasični preklopni mobitel krasi pregledna tipkovnica s velikim tipkama, kao i veliki i pregledni 7-centimetarski (2,8 inča) ekran u boji. Čak i samo ime ovog uređaja sugerira za koga je on namijenjen. Tako Senior Flip osim velike tipkovnice i ekrana ima i SOS tipku. To je veliki crni gumb koji se nalazi na kućištu telefona, odmah ispod kamere, a služi sa hitnu uspostavu poziva, ukoliko bi za tako nešto bilo potrebe.

Moramo dodati da je zanimljiva odluka tvrtke MeanIT da ovaj mobitel predstavi u preklopnom obliku. To je danas zaista retro-dizajn koji je bio karakterističan za telefone prošlog desetljeća. I dodajmo, često one više klase. A danas, glavna prednost ovakvog preklopnog, tzv. flip dizajna, je mala masa samog uređaja te male dimenzije kada je u preklopljenom obliku. No, bez obzira na “zastarjelost”, ovom uređaju se ne može poreći šarm kakav sa sobom nose jedino preklopni telefoni.

Mobitel je, kada je preklopljen, dimenzijama jako mali

Telefon je dugačak samo 10,5, širok 5,5, a debeo samo 1 centimetar. No, kada se otklopi, sa dužinom od preko 20 centimetara Senior Flip će zaista pokazati svoju raskoš. On nema slučajno u svom imenu dodatak XL. Naime, ovo je mobitel koji zatvoren dolazi u zaista malom izdanju, a kada se otklopi sve postaje XL! Tu su velike tipke, ogroman ekran i čitljiv font posebno prilagođen za starije osobe.

MeanIT Senior Flip XL će zbog svojih dimenzija stati u bilo koji džep hlača, košulje, jakne ili torbe. Također, moramo pohvaliti kućište u kojem se mobitel nalazi. Elegantne je tamno sive boje, a samo kućište je vrlo čvrsto i jako dobro sklopljeno. Budući da je tako čvrsto, bez brige ćete ga moći ubaciti u džep ili torbu zajedno s ključevima, kovanicama i brojnim drugim stvarima koje nosite sa sobom, bez straha od oštećenja.

MeanIT Senior Flip XL iznimno je jednostavan za korištenje

Korištenje ovog mobitela je vrlo jednostavno i moći će ga koristiti zaista svi. Otklopite ga i vidjet ćete tipkovnicu s velikim i preglednim tipkama na donjoj te veliki ekran na kojem se jako dobro vide brojke i slova na gornjoj strani. Što se tiče same tipkovnice, to je klasična brojčana tipkovnica kakve smo bez problema koristili sve do pojave pametnih telefona. No, u tipkovnicu je ugrađen i mali i koristan dodatak – tu su dvije “M tipke“. Kako i pretpostavljate, to su tipke na koje možete upisati po jedan broj telefona i to je jako korisna mogućnost, pogotovo za starije osobe. Tako uz njih, ako nekoga trebaju nazvati, samo pritisnu tipke M1 ili M2.

Što se tiče samo telefoniranja, zanimljivo da ovaj uređaj radi s dvije SIM kartice. Također, ima utor za microSD karticu, na koju možete pohranjivati fotografije, ali i s nje slušati glazbu putem ugrađenog audio playera. Također, s telefonom MeanIT Senior Flip XL možete ići i na internet, no, to neće biti baš tako jednostavno kako smo navikli na pametnim telefonima – malo ćete se morati poigrati s tipkovnicom, a i prikaz stranica će biti malo drugačiji, tj. puno jednostavniji. A i za to ćete morati imati SIM karticu s pristupom na internet, jer ovaj mobitel se ne može spojiti na Wi-Fi. Ovaj telefon se i ne kupuje da bi se s njm surfalo internetom, no sigurni smo da će se pomoću njega rađe slušati ugrađeni FM radio. Također, tu je i Bluetooth veza kojom možete razmjenjivati datoteke ili fotografije te uvijek korisna LED lampica.

SOS tipka – gumb za uspostavu hitnih poziva

No, vrijeme je da predstavimo ono što je zapravo ključna funkcija ovog mobitela za starije osobe. To je spomenuta SOS tipka koja je smještena na prednjoj strani kućišta, odmah ispod kamere i LED lampice. Ta velika, u ovom slučaju crna tipka, vrlo je korisna funkcija koju donosi ovaj uređaj. Toliko korisna da se može reći da SOS tipka doista može značiti razliku između života i smrti. Dovoljno je pritisnuti i malo duže držati tu tipku i telefon će početi nazivati pet prethodno definiranih telefonskih brojeva.

U praksi to radi tako da ako se prva pozvana osoba ne javi uređaj će nastaviti zvati sve ostale brojeve po redu. I to sve dok se netko ne javi. Kako sama tvrtka MeanIt sugerira, na prva mjesta memorirajte nekog od bliskih članova obitelji i prijatelje, a na zadnja mjesta dežurne službe – hitnu pomoć, policiju ili vatrogasce. SOS tipka je zaista korisna stvar, naročito u slučaju opasnosti. A tada će Vam, ukoliko Vam je mobitel nadohvat ruke, čak i bez naočala biti lako naći SOS tipku i pritisnuti je. Dodajmo da će nakon aktivacije SOS tipke biti uključen i vanjski zvučnik za dodatno olakšavanje komunikacije.

Zaključak

Mobilni telefon MeanIT Senior Flip XL je zaista odlično opisan u svom imenu. To je klasični preklopni telefon prvenstveno namijenjen starijim osobama i to zbog dodataka koji su u njega ugrađeni samo zbog njih. A to su velike tipke, veliki ekran sa velikim fontom, dugotrajna baterija te možemo reći, spasonosna SOS tipka. Zaista možemo reći da je na njemu sve XL.

Moramo reći da je ovaj telefon tehnološki zaostao i danas se ovakvi telefoni zapravo jako rijetko koriste. Budimo iskreni, jedan je razlog za to – pametni telefoni su bolji i to u svemu. No, ako je nešto bolje, ne znači i da je korisnije, a to se naročito vidi u ovom slučaju. MeanIT Senior Flip XL je jednostavan telefon koji primarno služi za pozivanje i zaista će biti koristan starijim osobama zbog svega što on donosi kako bi im olakšao korištenje. I što je najvažnije, neće ih zamarati sa dodatnim, za njih nepotrebnim funkcijama.

Ovaj mobitel za starije osobe, ali i ponekog iz mlađe generacije koji želi izdržljiv i jednostavan telefon koji će korisiti isključivo za posao ili komunikaciju bez korištenja društvenih mreža, možete naći po cijeni od 399 kuna ili 52,96 eura na web shopu tvrtke MeanIT.

MeanIT Senior Flip XL – Specifikacije

  • naziv: MeanIT Senior Flip XL mobilni telefon
  • boja: siva
  • ekran: 2.8 inča / 7 centimetara
  • baterija: 800 mAh
  • kamera: 0.3 MP
  • Bluetooth: Da
  • FM radio: Da
  • SOS tipka: Da

Tagged