meanit flip xxl | preklopni mobitel za starije | 2024.

MeanIT FLIP XXL | Preklopni mobilni telefon koji donosi samo ono što je potrebno za komunikaciju

Iako je danas pametni telefon svojevrsni standard, mnogi ljudi nemaju potrebe za brojnim naprednim opcijama, a to zna i hrvatska tehnološka tvrtka MeanIT koja predstavlja preklopni mobitel FLIP XXL. A filozofija iza ovog, ali i drugih sličnih preklopnih i “candybar” mobitela tvrtke MeanIT, je u tome da se korisnika ne zamara brojnim i često nepotrebnih aplikacijama. Ali niti potrebom da se spajaju na najnoviju 5G tehnologiju. Tako je ovaj preklopni mobitel MeanIT FLIP XXL napravljen da pruži samo ono što je doista i nužno. A to su pozivi, slanje SMS poruka i dugotrajnost baterije. No, tu je i jako lijep dizajn koji nas podsjeća na legendarnu Motorolu V3 te povoljna cijena. I podsjetimo, ovaj telefon je izravni nasljednik modela Senior FLIP XL, a o njemu više možete doznati ovdje.

I dodajmo, danas su vrlo aktualni ekrani osjetljivi na dodir, a oni se čine superiornijima u odnosu na klasične fizičke tipke. No, kako za koga. Nekome se taj ekran osjetljiv na dodir čini preosjetljivim, naročito ako se osoba nalazi na otvorenom ili radi rukama. Za njih je puno bolje rješenje fizička tipkovnica jer velike tipke lako mogu napipati prstima, čak i u rukavicama. A to se odnosi i na osobe koje imaju problema sa vidom, ali i starije osobe. Baš je zbog toga tržište mobitela za starije i dalje jako razvijeno, a novi se modeli pojavljuju svako malo.

Tako se pojavio i ovaj model preklopnog mobitela MeanIT FLIP XXL. A on već na prvi pogled djeluje sjajno i vraća nas u neka prošla vremena. I to vremena kada su se na tržištu pojavili premium preklopni modeli. A sada će vlasnik ovog uređaja biti vrlo sretan, jer osim što će imati mobitel kojem baterija traje stvarno dugo i koji prima dvije SIM kartice, imati i jedan vrlo lijep i privlačan predmet. Slobodno možemo reći da će to biti njegov ukras.

U preklopni mobitel zauzima manje prostora, a zato ima i veći ekran

Već je iz samog naziva ovog telefona jasno o čemu se radi – naime, pojam FLIP označava preklopne telefone. A sklopivi mobiteli su i praktičniji za nošenje jer zauzimaju manje prostora. Također, s njim se nećete morati bojati od slučajnih odlaznih poziva, jer kada ga jednom zaklopite on je zaključan. Dodajmo i da je su u mobitel MeanIT FLIP XXL, točnije na njegovu vanjsku stranu ugrađeni indikatori za dolazne poruke i pozive. A to će vam pomoći da ostanete informirani o aktivnostima bez otvaranja telefona.

Spomenimo i da preklopni telefoni imaju puno veće ekrane od svoje “candy bar” braće. Tako MeanIT FLIP XXL dolazi s zaista velikim ekran od 2,8 inča (ili 7,4 centimetara). A ta veličina će uz velike ikone i font omogućiti lakše snalaženje starijim i slabovidnijim osobama. Također, ovdje do izražaja dolaze i velike tipke na tipkovnici s kojima jednostavno ne možete pogriješiti.

MeanIT FLIP XXL dolazi sa tri praktične tipke koje služe za brzo biranje brojeva

MeanIT se doista pobrinuo za starije osobe, ali i sve ostale koji trebaju lijep i pouzdan telefon kojeg će koristiti samo za pozive. Tako su na vrh tipkovnice ugrađene tri velike tipke sa slovima M1, M2 i M3, a one se mogu koristiti za memoriranje tri najčešće pozivana broja telefona. Točnije, ako nekoga zovete svaki dan, samo otvorite ovaj FLIP mobitel, stisnete željenu tipku i to je to – vaš poziv sve već uspostavlja. I dodajmo, ove tipke mogu poslužiti i kao SOS tipke, tj. za pozive u hitnosti.

Od ostalih karakteristika MeanIT FLIP XXL ima stražnju kameru koja pri danjem svjetlu može snimiti fotografije vrlo dobre kvalitete. Pa ako vas nešto zanima, a ne želite to zaboraviti, recimo vozni red tramvaja ili autobusa, slobodno ga možete snimiti i kasnije u miru pregledavati. Ništa manje korisna nije niti bočna tipka koja uključuje LED lampu, a koja je daje prilično snažnu svjetlost.

Ta LED lampica radi čak i kada je ovaj preklopni telefon isključen. Ova mala lampica je idealna za sve one koji imaju običaj noću isključivati telefon, no iz često iz nekog razloga moraju ustajati tijekom noći, a ne žele paliti svjetlo. I dodajmo, tu lampicu, ali i dugotrajno korištenje mobitela, omogućuje izmjenjiva baterija snage 1400 mAh. A kada se ta baterija jednom i potroši, brzo ćete je napuniti s priloženim punjačem koji se na mobitel spaja putem USB Type-C utora. Ako vam treba klasični preklopni telefon koji je lijep, izdržljiv, jeftin i ima snažnu bateriju, ne morate više tražiti. MeanIT FLIP XXL je idealan izbor za vas. A ovaj preklopni mobitel možete po cijeni od 54,99 eura naručiti putem MeanIT online shopa.

VIDEO-FOTO: MeanIT FLIP XXL | Preklopni mobitel za starije

Tagged