meanit tws b200 stereo headphones :: 2023.

MeanIT TWS B200 – “kraljevski” model bežičnih stereo slušalica

MeanIT TWS B200 je najnoviji model stereo bežičnih slušalica koje predstavlja ova hrvatska tehnološka tvrtka. Budući da smo već imali prilike testirati bežične slušalice ove tvrtke, a kako je ovaj model slušalica B200 zapravo najbolji koje MeanIT ima u svojoj ponudi, imali smo i neka očekivanja od njih. Na kraju, nismo se razočarali, dapače. Moramo reći da su ove bežične slušalice zaista odlične. Glasne su i jasne, brzo se i jednostavno spajaju, baterija ih traje dosta dugo i što je najvažnije, prilično su povoljne.


Kako smo već naveli, imamo velikog iskustva s bežičnim slušalicama tvrtke MeanIT i generalno, bili smo jako zadovoljni sa svakim modelom kojeg smo testirali. A nakon druženja s modelima B31, B50 i B100, sada je na redu i “kralj” među TWS slušalicama – model B200! No, taj naziv “kralj” možete shvatiti uvjetno. Naime, iako je to najjači model i od njega se očekuje da je sve “naj”, što on zapravo i pruža, slušalice su cjenovno zaista povoljne.

I dodat ćemo, ne mora uvijek nešto što je kvalitetno biti i skupo. Vrlo često se zapravo plaća ime brenda koji se proslavi s jednom vrstom uređaja, a zatim i druge vrste uređaja pod tim imenom prodaju po visokim cijenama. Dakle, često plaćate za brend, no ne uvijek i za kvalitetu. Ali u ovom slučaju, sa slušalicama MeanIT TWS B200, to nije slučaj…

Dizajn slušalica je “štapičast”

Stereo slušalice TWS B200 imaju klasični dizajn, tj. izgledaju kao i većina takvih uređaja na tržištu. Slušalice imaju “štapićasti” dizajn i dosta podsjećaju na MeanIT-ov model B50, ali i na njihov uzor – Appleove slušalice AirPods. Slušalice se smještaju u crno plastično kućište koje je ujedno i baterija snage 300mAh. Ta snaga je dovoljna da Vaše slušalice napuni 3 ili 4 puta, što znači da ćete ih moći koristiti danima prije novog priključenja na punjač. I da dodamo, ovo su slušalice nove generacije, a to se i vidi zbog korištenja TWS tehnologije, ali i USB-C punjača.

Iako smo TWS tehnologiju bežičnog povezivanja već više puta predstavljali, samo ćemo ukratko podsjetiti što je to. TWS označava kraticu za tehnologiju True Wireless Stereo, a ona povezuje slušalice putem Bluetooth v5.0 veze. A način samog spajanja je vrlo zanimljiv. Kada uključite slušalice prvo će se one međusobno povezati, a tek će se tada spojiti na vaš pametni telefon, tablet, prijenosno računalo ili neki drugi kompatibilan uređaj. Ukratko, TWS standard je bolji, kvalitetniji, brži i stabilniji od svih prethodnih. Kod njega nema kašnjenja u prijenosu i što je najvažnije, za svoj rad troši puno manje energije. Pomoću njega sam postupak spajanja traje vrlo kratko i praktički u samo nekoliko sekundi ćete moći koristiti svoje slušalice, u ovom slučaju model MeanIT TWS B200 Stereo headphones.

MeanIT TWS B200 stereo slušalice su vrlo glasne

Ove bežične slušalice su napredniji nasljednik spomenutog modela B50 i izgledom i mogućnostima. No, iako je većina stvari slična, najveća razlika je u veličini membrana, koje su kod ovog modela velike čak 10 milimetara. I moramo reći da se ta veličina i osjeti, naročito kada ove slušalice poglasnite. Ali način korištenja im je vrlo sličan i uobičajen je kod ovakvih uređaja. Mikrofon nalazi dnu “štapića”, a na njemu se nalazi i LED indikator. Također, kontakt za punjenje baterije je metalni, a kao i kod modela B50, postavljen je na dnu “štapića”. Ali tu je i mala razlika između ova dva modela. Za razliku od modela B50, B200 ima taktilne umjesto fizičkih tipki za kontrolu, a one se nalaze na vrhu slušalica s vanjske strane. Kako se koristiti tim gumbom, možete doznati u nastavku:

Telefonski mod

 • 1 kratki pritisak na obje slušalice – primanje poziva (i pauziranje i pokretanje pjesme)
 • 1 dugi pritisak na obje slušalice – odbijanje poziva
 • 2 kratka pritiska na obje slušalice – poziv posljednje zvanog broja

Multimedijski mod

 • 1 kratki pritisak na desnu slušalicu – sljedeća pjesma
 • 1 kratki pritisak na lijevu slušalicu – prethodna pjesma
 • 3 kratka pritiska na desnu slušalicu – pojačavanje zvuka
 • 3 kratka dodira na lijevu slušalicu – smanjivanje zvuka

Zaključak

Nakon nekoliko testiranih modela bežičnih stereo bluetooth slušalica tvrtke MeanIT, došli smo do jasnog zaključka – vrijede svakog eura. A kao i ostali modeli i ovaj, B200, košta zaista malo tih istih eura. Naime, kvalitetne slušalice s dugotrajnom baterijom donedavno se nisu mogle kupiti ispod 100 eura, no, sada je to prošlost. Tvrtka MeanIT se za to pobrinula svojim inovativnim i povoljnim modelima koje zaista odlično odrađuju svoj posao. A on je reprodukcija glazbe i telefoniranje…

MeanIT TWS B50 bežične Bluetooth stereo slušalice možete kupiti putem web shopa hrvatske tehnološke tvrtke MeanIT po cijeni od samo 21,10 eura ili 158,98 kuna. A ako Vas zanima kakvi su drugi MeanIT-ovi uređaji koji su doista brojni i vrlo korisni, možete provjeriti u našim tehnološkim recenzijama.

MeanIT TWS B200 Stereo slušalice – Specifikacije

 • proizvođač: MeanIT
 • naziv proizvoda: MeanIT TWS B200
 • Boja: Crna
 • Kućište: Plastika
 • Težina slušalice: 4,2 grama
 • Težina kutije za punjenje (bez slušalica): 26,6 grama
 • Bluetooth: v5.0 (veza radi do udaljenosti od 10 metara – HFP/HSP/AVRCP/A2DP)
 • Baterija u slušalicama: 40mAh (3 sata rada na 70% volumena)
 • Punjenje baterije u slušalicama: do 2 sata
 • Trajanje baterije u slušalicama: do 4,5 sati slušanja glazbe ili razgovora
 • Baterija u kutiji za punjenje: 300mAh (za punjenje slušalica tri do četiri put)
 • Funkcije: slušanje glazbe, primanje telefonskih poziva
 • Sadržaj kutije: 2x slušalice, kutija za punjenje s baterijom, microUSB kabel za punjenje, 2x dodatna para silikonskih nastavaka (različitih veličina), upute za korištenje na hrvatskom jeziku i garancijski list

Tagged