silente - pitanje je ljubavi | 2023.

Silente singlom “Pitanje je ljubavi” zaokružuje priču oko aktualnog albuma “IV”

Dubrovački bend Silente predstavlja spot za singl “Pitanje je ljubavi” koji je objavljen na aktualnom albumu “IV”. Riječ je o sedmom i posljednjem singlu s novog albuma, a ovom pjesmom bend zatvara veliki niz singlova i ciklus koji je započeo prije dvije godine te kreće s radom na novom materijalu. Video spot za “Pitanje je ljubavi” predstavlja svojevrsni putopis i kolaž snimaka s turneje tijekom 2022. godine. Spot je režirao Miran Brautović iz Palm Productions koji je putovao s bendom na ljetnjoj turneji i snimao bend na pozornici i izvan nje.

Nakon nikada bogatijeg koncertnog ljeta promocije albuma IV, Silente uzima kratku koncertnu pauzu. Bend se povlači u studio i počinje s radom na novom materijalu. Nove pjesme očekuju se na proljeće kada će se bend ponovo vratiti na pozornice uz niz koncerata.

Kao i za sve pjesme s albuma IV i na Pitanje je ljubavi tekst potpisuje Sanin Karamehmedović, glazbu i aranžman Tibor Karamehmedović, produkciju Nikša Bratoš koji s Domagojem Perišićem potpisuje mix&master.

Singl “Pitanje je ljubavi” zaokružuje priču oko aktualnog albuma

“Imamo to pitanje u glavama već dugo i već smo ga postavljali kroz neke Silente pjesme, ali nikad ovako grubo i direktno. Tražiš li slobodu ili samo dobrog gospodara? Pokušali smo taj problem provesti kroz pjesmu da možda bolje shvatimo sve to. Nismo sigurno da smo uspjeli, ali pjesma je dobra. Nadamo se da će je publika prihvatit i javit nam odgovor na to pitanje. Ako ga nađu prije nas”, poručuje Silente.

Silente je na hvaljenom albumu IV objedinio ukupno deset pjesama, a čak njih sedam predstavljeno je kao singl. Rijetka je to praksa koju prate sjajni rezultati dubrovačkog benda. Od šest do sada predstavljenih singlova, svi oni su ušli na top 20 ljestvicu najemitiranijih pjesama u Hrvatskoj. Čak tri su zauzela prvo mjesto ljestvice u državi, a riječ je o Mene moje uši lažu, Nikada ovako i Poljubi me za kraj. A uz Navečer se srca lome, Idi i Podjela, novi singl Pitanje je ljubavi zaokružuje priču oko aktualnog albuma. Više o dubrovačkom pop bendu Silente doznajte na njihovoj Facebook stranici.

VIDEO: Silente – Pitanje je ljubavi

Tagged