plazmatick - južina | 2024.

Plazmatick singlom “Južina” najavljuje novi studijski album “Fionna”!

Plazmatick je pseudonim Marka Mihalineca, dugogodišnjeg producenta elektroničke glazbe i grafičkog dizajnera sa sjedištem u Zagrebu, čiji je glazbeni put krenuo sada već davne 1996. godine. Podsjetimo, Plazmatick iza sebe ima dva albuma, a sada singlom “Južina” najavljuje svoj novi album “Fionna”. A ona će izaći tijekom jeseni 2024. godine i to za diskografsku kuću PDV records.

A što je uopće južina? To je osjećaj, tišina pred oluju, u kojoj zrak stoji, a miris mora postaje jači. To je letargija koja se spušta na obalu i pojačava svaki udisaj, a otežava svaku misao. Iza tog teškog pokrova skriva se i obećanje promjene – kiše koja će očistiti zrak i osvježiti zemlju… Dodajmo da videospot potpisuje Dizajn studio Mihalinec, a za snimke je zaslužan Cottonbro studio.

Plazmatick je pseudonim Marka Mihalineca, dugogodišnjeg zagrebačkog producenta elektroničke glazbe. A njega pogone teorija, aktivizam, urbani kaos, postmodernizam i glazbeni žanrovi koji su njega izgradili u ono što je danas postao. Ujedno, on je jedan od pionira VJ-inga, a izdao je i knjigu omiljenih trash filmova s kolegom Velimirom Grgićem znanu kao Žuti Titl. No, sve to nije niti blizu svega onoga što čini srž njegove glazbe. Više o ovom glazbeniku doznajte ne njegovom Instagram profilu.

VIDEO: Plazmatick – Južina

Tagged