osnovna škola stjepana basaričeka ivanić grad - 2020 - energetska obnova

Završetak energetske obnove Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu u srpnju 2021. godine

Energetska obnova Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu odvija se planiranom dinamikom. Radi se o investiciji ukupne vrijednosti 15,3 milijuna kuna od čega bespovratna sredstva iz Europskog fonda za regionalni razvoj iznose 4,8 milijuna kuna, dok je Zagrebačka županija osigurala 10,5 milijuna kuna. Završetak radova očekuje se u srpnju 2021. godine, a njihovom izvedbom povećat će se energetska učinkovitost i smanjiti potrošnja energenata. Obnova obuhvaća kombinaciju građevinskih, strojarskih i elektrotehničkih radova koji će osigurati osjetne uštede u potrošnji energije za grijanje, hlađenje i rasvjetu te povećati ugodu boravka u školi učenicima i nastavnicima.

“Kroz godinu dana, ova škola koja se trenutno svrstava u energetski razred D, prijeći će u energetski razred B. To konkretno znači da će od iduće školske godine troškovi grijanja biti 70 posto niži, dok će se godišnja emisija CO2 smanjiti za 73 posto”, rekao je Župan Stjepan Kožić.

Inače, osim škole u Ivanić-Gradu, energetski se obnavlja kompleks zgrada srednjih škola u Velikoj Gorici, Područna škola Rakov Potok, a pri samom kraju su radovi na obnovi Srednje škola Vrbovec. Ukupna vrijednost obnove za sve četiri škole iznosi 62,2 milijuna kuna od čega je 27 milijuna kuna osigurano iz EU fondova, dok je preostalih 35 milijuna kuna osigurala Zagrebačka županija.

Zagrebačka županija nastavlja i s kapitalnim investicijama

Uz pomoć 80 milijuna kuna kredita i 60 milijuna kuna vlastitih sredstava realizirat će se 13 kapitalnih investicija u školstvu. Četiri najveće investicije među njima – gradnja nove osnovne škole u Luki, velika dogradnja OŠ Pušća te gradnja nove sportske dvorane u Klinča Selima i Bedenici već su započele.

Radove na energetskoj obnovi Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu obišli su župan Stjepan Kožić sa suradnicima i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

“Uvjeren sam da će kao i sve škole koje je županija do sada gradila i ove nove investicije biti završene u planiranim rokovima“, dodao je Kožić.

Nakon obilaska radova na energetskoj obnovi osnovne škole, Kožić i Leš obišli su radove na obnovi sportske dvorane Srednje škole Ivan Švear u Ivanić-Gradu gdje se radi novi sportski pod, uređuju tribine i postavljaju nove instalacije za grijanje. Investiciju u vrijednosti 2,7 milijuna kuna u potpunosti financira Zagrebačka županija.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - -

1 thought on “Završetak energetske obnove Osnovne škole Stjepana Basaričeka u Ivanić-Gradu u srpnju 2021. godine

Comments are closed.