osnovna škola juraj habdelić, velika gorica - prosinac 2016.

Traže se 162 pomoćnika u nastavi i 1 stručni komunikacijski posrednik

U sklopu projekta “Prsten potpore” objavljen je Javni poziv za zapošljavanje 162 pomoćnika u nastavi i 1 stručnog komunikacijskog posrednika za rad sa 180 učenika s teškoćama u razvoju u osnovnim i srednjim školama Zagrebačke županije, koje su ujedno i partneri u projektu. Prijave se podnose školama, a otvorene su do 13. kolovoza 2020. godine. Projekt “Prsten potpore” financira se sredstvima Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. Zagrebačkoj županiji je za njegovu provedbu u razdoblju od 2017. do 2021. godine iz fonda odobreno bespovratnih 10 milijuna kuna, dok je ostatak sredstava u iznosu od 8.845.548,80 kuna iz proračuna osigurala Zagrebačka županija.


Projektom je predviđen odabir, edukacija i zapošljavanje osoba na poslovima pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika u osnovnim i srednjim školama na području Zagrebačke županije radi postizanja boljih obrazovnih postignuća, uspješnije socijalizacije i emocionalnog funkcioniranja učenika.

Pomoćnici u nastavi zaposlit će se u 28 osnovnih i 8 srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija na nepuno radno vrijeme (minimalno 20, a maksimalno 35 sati tjedno).

Natječajni postupak provode škole koje na svojim web stranicama objavljuju Natječaj za zapošljavanje pomoćnika u nastavi na određeno vrijeme za nastavnu godinu 2020./2021. i provode selekciju kandidata. Popis škola-partnera projekta i Javni poziv možete pronaći na web stranicama Zagrebačke županije na adresi zagrebacka-zupanija.hr pod rubrikom Natječaji.

Ovim putem se pozivaju svi zainteresirani kandidati koji zadovoljavaju uvjete navedene u Javnom pozivu, imaju afinitet prema djeci s teškoćama u razvoju, otvoreni su i odgovorni da se prijave na natječaje škola.

Inače, projekt Prsten potpore u Zagrebačkoj županiji provodi se šestu godinu za redom i omogućava učenicima s teškoćama u razvoju da uz potporu pomoćnika sudjeluju u svim odgojno – obrazovnim aktivnostima, kako u redovnoj nastavi tako i u izvanučioničkim aktivnostima te se razvijaju u skladu sa svojim mogućnostima.

U prošloj školskoj godini u projekt je bilo uključeno 138 pomoćnika u nastavi za rad sa 156 učenika s teškoćama u razvoju u 36 osnovnih i srednjih škola kojima je osnivač Zagrebačka županija.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged