koronavirus - misli na druge, cijepi se!

Koronavirus 2. ožujka u Zagrebu dobilo 94 osobe, dok ih je testirano 949

Ukupan broj osoba u Zagrebu koji imaju koronavirus u Zagrebu, prema podacima HZJZ-a u utorak, 2. ožujka 2021. godine je 94. Dodajmo da je broj ukupno potencijalno ozdravljenih/oporavljenih 44.396, što je 56 osoba više nego dan prije.

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljeno je 949 testiranja na SARS-CoV-2 i 75 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 50 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 149 osoba.

Od 50 obrađenih pozitivnih osoba: 15 je za sada negativne epidemiološke anamneze, a 23 osobe su kontakti COVID+ osoba. Obrada za šest osoba je još u tijeku. Tri su osobe doputovale iz Velike Britanije, Kolumbije, Brazila i BiH. Kod tri je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama.

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata nisu dijagnosticirani novooboljeli djelatnici niti korisnici. Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na koronavirus kod šest učenika osnovnih te devet učenika srednjih škola izrečena je mjera samoizolacije za 120 učenika osnovnih i 127 učenika srednjih škola. Zaključno, trenutno je u gradu Zagrebu 391 aktivan slučaj.

Ključne riječi (tagovi): - - -