koronavirus | covid-19 | sars-cov2 | 2021.

Koronavirus u Zagrebu u utorak, 6. travnja 2021. godine, dobilo 370, a u izolaciju je poslano 668 osoba

Ukupan broj osoba koji su dobili koronavirus u Zagrebu u utorak, 6. travnja 2021. godine je bio 370. U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju NZJZ “dr. Andrija Štampar” obavljena su 1262 testiranja na SARS-CoV-2 i 216 je nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 215 novooboljelih osoba, a mjera samoizolacije izrečena je za 668 osoba. Od 215 obrađenih pozitivnih osoba 83 su za sada negativne epidemiološke anamneze, a 98 osoba su kontakti COVID+ osoba. Obrada za 21 osobu je još u tijeku, a šest je osoba doputovalo iz BiH, Njemačke, Italije, Srbije i Francuske. Jedna je osoba djelatnik / korisnik doma za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi.

Kod dvije je osobe moguće izlaganje u zdravstvenim ustanovama, dok je kod tri osobe moguća izloženost na radnom mjestu. Jedna je osoba obrađena od strane liječnika obiteljske medicine. U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim ustanovama socijalne skrbi u protekla 24 sata dijagnosticirana su četiri novooboljela djelatnika i jedan korisnik.

Tijekom proteklog dana zbog pozitivnog nalaza testa na SARS-CoV-2 kod 11 učenika i sedam nastavnika osnovnih te devet učenika srednjih škola, izrečena je mjera samoizolacije za 221 učenika osnovnih i 192 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalazi se šest osoba. Trenutno su u gradu Zagrebu 2.243 aktivna slučaja. Koronavirusna bolest ili COVID-19 je zarazna bolest čiji je uzročnik novootkriveni koronavirus, a o njemu doznajte više na Wikipediji.

Tagged