vozilo hitne pomoći / ilica, zagreb / srpanj 2017.

Beba iz okolice Vrbovca rođena u vozilu hitne medicine Zagrebačke županije

Na poziv dispečera, tim hitne medicine Zagrebačke županije iz Ispostave Vrbovec je u nedjelju, 29. ožujka 2020. godine u 22.40 sati upućen na intervenciju kod trudnice kojoj je pukao vodenjak. Ekipa hitne pomoći u sastavu dr. med. Kristine Vučemilo i medicinskog tehničara Gorana Tvorića koje je vozio Marko Rožić, doznali su kako trudnica već dva tjedna kašlje, a u trenutku pregleda imala je i povišenu temperaturu. Epidemiološki nije bila u bliskom socijalnom kontaktu s ljudima sumnjivim na korona virus, a zadnji izlazak iz kuće je bio redovna kontrola kod ginekologa. Medicinski tim Zagrebačke županije krenuo je prema Kliničkoj bolnici Merkur, uz najavu da je porod u tijeku. Tim KB Merkur je spremno dočekao vozilo ispred bolnice na čelu s dr. med. Miom Buršić, specijalizanticom ginekologije.

Zdrava curica je rođena u 23:15 sati u vozilu hitne medicinske službe ispred same bolnice, a tim KB Merkur odmah je preuzeo novorođenče.

S obzirom na febrilitet i kašalj kao suspektne simptome, majka je prebačena u poseban dio bolnice za pacijente sa sumnjom na virus COVID-19. Kako je intervencija bila hitna, ni tim Hitne medicine Zagrebačke županije nije bio obučen u zaštitna odijela te su nakon predaje majke i djeteta u KB Merkur u dogovoru s epidemiologom u izolaciji čekali rezultate brisa na COVID-19.

I za kraj lijepe vijesti

Majka je negativna na COVID-19, ona i beba se uspješno oporavljaju u KB Merkur, a tim hitne medicine Zagrebačke županije od sutra je ponovno u smjeni.

Iskrene čestitke upućujemo obitelji curice i zahvaljujemo se timu medicinske službe Zagrebačke županije Kristini, Goranu i Marku, kao i cijelom timu KB Merkur na odlično odrađenom poslu!


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - -