ulica hrvatske bratske zajednice, zagreb / listopad 2013.

Atletske utrke će u subotu i nedjelju, 26. i 27. ožujka 2022., zakrčiti gradski promet

Dvije atletske utrke koje će se u Zagrebu održati u subotu i nedjelju, 26. i 27. ožujka 2022. godine, malo ze zakrčiti gradski promet. Dodajmo da su termini utrke u subotu, 26. ožujka od 18 do 19.30 sati i u nedjelju, 27. ožujka, u vremenu od 8 i 11.30 sati. Budući da je start i cilj utrke u Ulici Hrvatske bratske zajednice, to će uvjetovati i privremenu prometnu regulaciju i izmjene u autobusnom prometu.

Autobusna linija 243 (Glavni kolodvor – Kajzerica) tijekom utrka bit će obustavljena. Linije 218 (Glavni kolodvor – Savica – Borovje), 220 (Glavni kolodvor – Dugave), 221 (Glavni kolodvor – Travno), 229 (Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka), 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište), 241 (Glavni kolodvor – Veliko Polje), 242 (Glavni kolodvor – Podbrežje), 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 281 (Glavni kolodvor – Novi Jelkovec) prometovati izmijenjenim trasama u oba smjera, dok će linija 295 (Zapruđe – Jakuševec – Zapruđe) će samo za vrijeme nedjeljne utrke prometovati obilazno u smjeru Zapruđa.

Autobusi linije 218 vozit će s Glavnog kolodvora lijevo Ulicom grada Vukovara

Bus će zatim nastaviti desno na Aveniju Marina Držića i Slavonsku aveniju te lijevo u Kruge. Iz Kruga će dalje voziti svojom uobičajenom trasom nastaviti do krajnjeg odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski i Nacionalna sveučilišna knjižnica. U smjeru Glavnog kolodvora za daljnje putovanje može se koristiti stajalište Kruge – jug, koje koriste autobusi linije 107 (Jankomir – Žitnjak).

Istovremeno, linije 220 i 229 će u polascima s terminala Glavni kolodvor skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara. Zatim će nastaviti desno Avenijom Marina Držića i Avenijom Dubrovnik, skrenuti lijevo na Aveniju SR Njemačke i dalje nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica, Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot.

Atletske utrke mijenjaju i trese autobusnih linija 221, 241, 242 i 268

S Glavnog kolodvora skretat će lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno na Aveniju Marina Držića. Nakon Držićeve sreću opet desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca. Od tu nastavljaju uobičajenim trasama do krajnjih odredišta. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Bundek. Linija 234 će s Glavnog kolodvora skretati lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno na Aveniju Marina Držića i Avenijom Dubrovnik nastaviti vožnju redovnom trasom do odredišta. Stajališta Lisinski, Nacionalna i sveučilišna knjižnica te Bundek bit će ukinuta.

Linija 281 će zbog atletske utrke prometovati će s Glavnog kolodvora također Ulicom grada Vukovara. Potom će skretati desno na Aveniju Marina Držića, zatim lijevo na Slavonsku aveniju te nastaviti dalje uobičajenom trasom do Novog Jelkovca. Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Kruge. Linija 295 će u nedjelju, od 8 do 11.30 sati u polascima koji su u voznom redu navedeni kao polasci do i od sajma Jakuševec promijeniti dio trase u smjeru Zapruđa. Razlog je “nemogućnost okretanja u zoni raskrižja Ulica SR Njemačke i Damira Tomljanovića”.

Tako će 295 voziti redovnom trasom do raskrižja Sajmišne i Ulice Karla Metikoša. Potom će bus skrenuti lijevo u ulicu Karla Metikoša, desno u ulicu Milana Mladenovića te desno na rotor Zapruđe. Na rotoru će opet skrenuti desno gdje je i izlaz prema Sajmišnoj do početno-krajnjeg stajališta Zapruđe. Više informacija doznajte na mrežnim stranicama ZET-a na adresi zet.hr.

Tagged