itf sirius open zagreb 2021.

Završio Sirius Open 2021 – pobjednici idu na paraolimpijske igre u Tokiju

Jedanaesti po redu Sirius Open, međunarodni teniski turnir za osobe s invaliditetom, održao se u Zagrebu od 4. do 6. lipnja 2021. godine. U tri dana turnira odigrano je ukupno 66 mečeva s 29 muških natjecatelja i 11 ženskih natjecateljica. Spomenimo da su natjecatelji došli iz čak 19 zemalja iz cijelog svijeta, a nagradni fond ITF turnira je 4000 dolara.

Pobjednik muškog turnira je Ben Weekes iz Australije, a ženskog Maria Florencia Moreno iz Argentine. Pobjednici muških parova su Francuz Nicolas Charrier i Jose Pablo Gil Rodriguez s Costa Rice. I na kraju, pobjednice ženskih parova su Argentinka Maria Florencia Moreno i Španjolka Lola Ochoa.

“Čestitke našim pobjednicima! Završilo je još jedno izdanje turnira i zaista smo, kao i prošlih godina, uživali u tenisu i sjajnoj atmosferi. Hvala svim volonterima i svim igračima i nadamo se da će 12. Sirius Open biti otvoren i za gledatelje. A mi ćemo se potruditi ponovo im osigurati sjajne teniske mečeve kao i ove godine”, rekao je Bojan Kovač, direktor turnira Sirius Open.

Sirius Open dio je međunarodnog UNIQLO Wheelchair Tennis Toura

A ovo je ujedni bio i posljednji turnir ove godine na kojem su natjecatelji imali mogućnost skupljati bodove. Stoga nije ni bilo čudno što je interes i entuzijazam igrača bio prilično velik. Ovaj turnir osim što potiče sportsku izvrsnost svih osoba s invaliditetom koje žele sudjelovati i uživati u tenisu, njegov cilj je i promocija tenisa u kolicima u hrvatskoj javnosti, a i šire.

Organizator, istoimeni teniski klub Sirius, osnovan je 2009. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređivanja teniskog sporta te uključivanjem u rad kluba što većeg broja osoba s invaliditetom i njihovih obitelji. Više informacija o TK Sirius doznajte na mrežnim stranicama na adresi tk-sirius.com.

Tagged