wrc croatia rally - hyundai i20 - 2021.

WRC Croatia Rally – prijavljeno 69 posada – nastupit će i 7 domaćih vozača

WRC Croatia Rally kreće za 14 dana, a sada je poznat i konačan popis svih vozača koji će nastupiti na trećoj etapi Svjetskog prvenstva u reliju. Ukupno se prijavilo 69 posada koje od 22. do 25. travnja 2021. godine juriti brzinskim ispitima po lokalnim cestama Plešivice, Žumberka, Karlovačke i Krapinsko – zagorske županije.

Uz sve najveće reli zvijezde današnjice, na popisu je i sedam domaćih vozača. To su Niko Pulić, Viliam Prodan, Martin Ravenščak, Krešimir Ravenščak, Ivica Siladić, Mateo Butorac i Željko Magličić. Niko Pulić prijavljen je za elitnu, WRC kategoriju, dok su ostali vozači prijavili Rally4 vozila s prednjim pogonom.


“Sve je spremno. Poliramo posljednje detalje i jedva čekamo dočekati najbolje reli vozače današnjice u Lijepoj našoj. Timovi već testiraju hrvatski asfalt kako bi se što bolje pripremili za WRC Croatia Rally. Siguran sam da nas sve čeka prava sportska poslastica koju će pratiti milijuni obožavatelja relija diljem svijeta. Želim puno sreće svim vozačima, a pogotovo našim posadama”, rekao je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Dvanaest posada borit će se u najsnažnijoj WRC kategoriji. Među njima će biti i legendarni Sebastien Ogier koji je Svjetsko prvenstvo u reliju osvajao čak sedam puta. Dodajmo da je trenutno treći u ukupnom poretku. U Hrvatsku nakon pobjede na finskom Arctic Rallyju dolazi i Estonac Ott Tanak, dok je Belgijac Thierry Neuville, kojem najbolje leže asfaltne podloge, među favoritima za osvajanje Croatia Rallyja.

Sezonu WRC-a dosad je obilježio 20-godišnji Finac Kalle Rovanperä

On je trenutno vodeći u ukupnom poretku nakon 4. mjesta u Monte Carlu i 2. na domaćem terenu u Finskoj. Ostaje za vidjeti kako će se snaći u Hrvatskoj na potpuno asfaltnoj podlozi. U Hrvatskoj kreće i Junior WRC prvenstvo. Lanjski osvajač Tom Kristensson vozit će u WRC 2 kategoriji, dok će prošlogodišnji drugoplasirani Martinš Sesks i trećeplasirani Sami Pajari biti najveći favoriti ove sezone.

“Veselimo se ugostiti najbolje posade svijeta u ovom značajnom sportskom događaju za Grad Zagreb, ali i Hrvatsku. Reakcije iz svijeta su odlične te očekujemo vrhunski spektakl i veliku ekonomsku korist za našu zemlju”, rekao je Vlado Leko, zamjenik predsjednika Hrvatskog auto i karting saveza i član Upravljačkog odbora Croatia Rallyja.

WRC Croatia Rally će se voziti na ukupno 300 kilometara brzinskih ispita

Stazu karakteriziraju uske i zavojite ceste s brojnim prijevojima. Vozačima zasigurno neće biti lako, jer će brojne promjene asfalta iziskivati pronalazak optimalnog podešenja vozila. Važnu će ulogu odigrati i gume. Naime, u Hrvatskoj će svoju premijeru imati asfaltne gume Pirellija, novog dobavljača za WRC.

Sve informacije o sportskom spektaklu koji u travnju stiže u Hrvatsku možete pronaći na službenim mrežnim stranicama rally-croatia.com. Također, novosti doznajte na Facebooku, Instagramu, Twitteru ili Youtube kanalu WRC Croatia Rallyja.

O WRC-u

World Rally Championship vrhunski je sportski događaj, koji donosi simbiozu visoke tehnologije i vještine vozača. Riječ je o dramatičnoj utrci gdje je svaka desetinka sekunde važna što od posade zahtijeva maksimalnu koncentraciju i preciznost. Beskompromisno nadmetanje objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila.

Ona se prati uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima kojima pomažu hladne glave i smireni glasovi najsposobnijih suvozača svijeta. WRC je globalni izazov kojeg karakteriziraju hrabrost, strast, izdržljivost i mogućnost konstantne prilagodbe stalnim izmjenama okoline i nepredvidivosti uvjeta za vožnju.

Video: WRC Croatia Rally – Shakedown Medvedgrad

Tagged