rijeka - dinamo / ht prva liga / 2021.-2022.

Rijeka i Dinamo na Rujevici igraju zadnju utakmicu jesenskog dijela HNL-a – gdje gledati prijenos utakmice?

Rijeka i Dinamo će na stadionu Rujevica u Rijeci igrati posljednje, 17. kolo jesenskog dijela nogometnog prvenstva. Ovaj susret će se igrati u nedjelju, 13. studenog 2022. godine, a počinje u 17.30 sati. No, neovisno o ishodu ovog dvoboj, Plavi će zimsku stanku dočekati na vrhu SuperSport HNL-a. Podsjetimo, Dinamo je prvi s 35, dok je Rijeka osma sa 15 bodova, a dodajmo, Plavi imaju i utakmicu manje. Naravno, želja je trenera Ante Čačića, ali i samih igrača, da polusezonu zaključe pobjedničkim štihom. Pritom su svjesni da ih u Rijeci čeka iznimno težak zadatak…


“To je derbi bez obzira na stanje na ljestvici. Rijeka je na svom terenu protiv svakog suparnika vrlo ozbiljna, a mi se, s druge strane, moramo usredotočiti na naše ambicije i obaveze, dakle da zadržimo suverenu poziciju na vrhu ljestvice. Čeka nas ranjeni suparnik koji je dosad odigrao polusezonu ispod očekivanja. No to ne znači puno uoči ovakve utakmice jer Dinamo je nadahnuće za svakog suparnika pa tako i Rijeku. Ona ima dobre pojedince i znamo da nas ne očekuje lagani zadatak”, rekao je Dinamo trener Ante Čačić.

“Ipak, mislim da se za sve najviše pita nas. Moramo utakmicu shvatiti onako kako smo to činili gotovo cijelu polusezonu. Dakle, od prvog trenutka moramo biti dovoljno motivirani, agresivni i koncentrirani. A kad je tako, tada Dinamova kvaliteta dolazi do izražaja i mora donijeti dobar rezultat”, dodao je Čačić.

Susret na Rujevici propušta kapetan Dinama Arijan Ademi

“Moramo učiniti sve da momčad na psihološkom planu bude potpuno fokusirana. Zadnji trening bit će mjerilo kako ćemo funkcionirati na nedjeljnoj utakmici. Mislim da su naši igrači još u prošlom dvoboju protiv Šibenika u pobjedi s 3:0 pokazali da je momčad ozbiljna i da nisu tjelesno potrošeni. Prije bih rekao da smo možda emotivno istrošeni. Neki igrači idu na Svjetsko prvenstvo u Katar, a i neki drugi imaju obaveze u svojim nacionalnim momčadima… Ipak, s obzirom na ono što sam vidio u zadnjih nekoliko dana, mogu reći da je momčad spremna, da je prisutna i da ćemo biti dobri”, dodao je Čačić.

Rijeka je hirovita i zato moramo biti zaista jako oprezni i učiniti sve da nas ne iznenadi, da ne napravi prezentaciju kao tad protiv Lokomotive ili nedavno u Varaždinu gdje su doista izgledali dobro i došli do vrijednih bodova. Što se tiče Dinamovog sastava, kapetan Arijan Ademi ima problema s bedrenim mišićem i ovom prilikom ćemo ga poštedjeti. Nakon zadnjeg treninga vidjet ćemo kakvo je stanje s ozljedom Martina Baturine. Od ranije su zbog istog razloga izvan pogona Emir Dilaver i Boško Šutalo“, rekao je Ante Čačić.

Što o ovom derbiju misli trener Rijeke Serse Cosmi?

Dinamo predstavlja najveću kvalitetu već nekoliko godina. Kod nas svih postoji velika želja suprotstaviti se ekipi koji već dugi niz godina osvaja prvenstvo i igra Ligu prvaka. Vidim to kao jednu lijepu priliku da pokažemo naše kvalitete”, rekao je trener Rijeke Serse Cosmi. No, osvrnuo se i na poraz u Kupu Hrvatske.

“Iskreno, nakon pobjede u Varaždinu nisam očekivao ovakav rezultat u Kupu. Nisam očekivao takav nastup jer rezultat može biti takav iz puno razloga, ali mi smo našim nastupom pokazali da ne shvaćamo važnost ovog natjecanja. Utakmica koja nas čeka protiv Dinama je najbolje što nam se moglo dogoditi kako bi svaki igrač u sebi ponašao pravu žustrinu i motivaciju kako bismo iza sebe ostavili taj šokantan poraz”, smatra talijanski nogometni stručnjak Serse Cosmi. Više informacija o njemu doznajte na Wikipediji.

Nogomet uživo: Gdje gledati live stream ili TV prijenos utakmice Dinamo – Rijeka?

Utakmica 17. kola SuperSport HNL-a između klubova HNK Rijeka i GNK Dinamo Zagreb igra se u nedjelju, 13. rujna 2022. godine u 17.30 sati. Prijenos nogometne utakmice bit će osiguran na TV kanalima ArenaSport 1 i MAXSport 1. Ukoliko utakmicu nećete moći gledati, utakmicu možete uživo slušati na Drugom programu Hrvatskog radija. Susret sudi Dario Bel.

Više o nogometnom klubu GNK Dinamo Zagreb doznajte na mrežnoj adresi gnkdinamo.hr. Više informacija o klubu HNK Rijeka možete naći na klupskim stranicama na adresi nk-rijeka.hr. Prijenos nogometne utakmice uživo, video online ili livestream možete pratiti na svim dostupnim platformama. To su TV prijemnici, pametni telefoni, tableti, stolna i prijenosna računala, Android TV Box uređaji i Smart TV-i (pametni televizori).

VIDEO: Treneri Ante Čačić i Serse Cosmi najavljuju utakmicu 17. kola HNL-a Rijeka – Dinamo

Tagged