žumberak trail 2020 - rekreativna utrka

Održan Žumberak trail, najveća ovogodišnja manifestacija u Jaski

Žumberak trail utrka je održana na prekrasnim lokacijama Parka prirode Žumberak, Samoborskog gorja i Jastrebarskog, a samo središte manifestacije održano je u veličanstvenom ambijentu perivoja dvorca Erdody, jedne od najljepših lokacija u Jaski. Ova sportska manifestacija je trajala dva dana, a počela u petak, 21. kolovoza 2020. godine podjelom startnih paketa u Perivoju dvorca Erdody. Sam Žumberak trail 2020 je održan u subotu, 22. kolovoza, na kojem je nastupilo 550 natjecatelja iz 6 država iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Luksemburga, Srbije, Francuske i Mađarske. Trčalo se po vinogradima, šumama, makadamima i ostalim putevima po ravnoj ili blago valovitoj stazi.

Start utrka je bio različitim lokacijama, a upravo je to dodatno obogatilo vrijednost utrke, a cilj kod ulaza u park podno dvorca. Posebnost utrke, između ostalog, je svakako jedinstven krajolik.

Trčale su se četiri trail utrke – Rekreativna od 8, na Kratka od 15, Duga od 38 te Ultra od 82 kilometra. Start najduže i najzahtjevnije Ultra utrke održan je u subotu, 22. kolovoza, a utrka je krenula iz naselja Sošice u ponoć. Duga staza od 38 kilometara startala je iz naselja Kalje ujutro u 10 sati, dok je Kratka staza krenula s Plešivačkih Poljanica u 11 sati, a najkraća utrka – Rekreativna staza – krenula je iz Perivoja u 11:30 sati.
 
Ovaj sportsko – manifestacijsko turistički proizvod aktivno je predstavio izuzetno bogate brojne turističke i ekonomske vrijednosti jaskanskog kraja, o čemu svjedoči maksimalna popunjenost smještajnih kapaciteta.

ŽUMBERAK TRAIL 2020 pobjednici

REKREATIVNA STAZA

Muški:
1. Josip Domjančić
2. Leonardo Razum
3. Leonardo Pavina

Žene:
1. Vanja Rupčić
2. Ana Kolar Ištuk
3. Katarina Jurić Morić

KRATKA STAZA

Muški:
1. Matija Razum
2. Marin Babnik
3. Luka Bakarić

Žene:
1. Maja Urban
2. Gabrijela Šalković
3. Jelena Gorički

DUGA STAZA

Muški:
1. Eldin Hodžić
2. Matej Ivančić
3. Bojan Grbić

Žene:
1. Lana Ostojić
2. Mihaela Kaligari Hek
3. Vanja Rampini

ULTRA STAZA

Muški:
1. Marin Mandekić
2. Pavle Kruljac
3. Mario Franković

Žene:
1. Ingrid Nikolesić
2. Paula Vrdoljak
3. Eva Ocvirk


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged