plešivica / lipanj 2020.

Plešivička vinska cesta – najbolje vinske degustacije sjajna su ideja za produžen vikend izlet

Za one koji i dalje razmišljaju o idealnom planu za dane vikenda napravili smo veliki plan. Izleti kakve će obožavati ljubitelji kvalitetnih, vrhunskih domaćih vina po plešivičkoj vinskoj cesti. Uputite se prema Plešivici, jer Vas očekuju mnoga iznenađenja! Na Plešivici tako možete pronaći preko stotinjak autohtonih vrsta grožđa.

Pitoreskni vinogradi se žele približiti posjetiteljima i gostima koji vrlo rade obilaze i kušaju vina direktno od proizvođača, stoga sve češće, u sklopu svojih obiteljskih vinograda, nude i smještajne jedinice za zainteresirane posjetitelje.


Saznajte iz prve ruke kako nastaje vaša omiljena sorta vina, prošećite vinogradima te obiđite prekrasno mjesto na kojem najbolji vinogradi i nastaju. U nastavku smo izdvojili nekoliko sjajnih vinarija koje, osim vrhunskih vina, nude dodatni sadržaj i smještaj koji će vaš izlet pretvoriti u vrhunsko iskustvo koje barem jednom morate doživjeti.

Vinarija Kolarić – ljubav je na selu, ljubav je u vinu…

Želite li opuštajući vikend za odmor, ovo je pravi izbor. Umirujući okoliš u kojem se nalazi i amfora prava je oaza nadomak grada. Vinarija ima podrum i salu za kušanu vina i objedovanje kao i 16 soba koje su kategorizirane s 4 zvjezdice.

  • Vinarija Kolarić, Hrastje Plešivičko 24, Jastrebarsko
  • web: kolaric-vina.hr

Vinarija Šoškić – jeste li čuli za novi trend degustacije vinjaka?

Danas su vina vinarije Šoškić predstavnici onog što se može nazvati spojem tradicije i modernih tehnologija u vinarstvu, a upravo se vinarija izdvojila po proizvodnji prvog hrvatskog vinjaka Dvor, destilata starih autohtonih plešivičkih vrsta.

  • Vinarija Šoškić, Gornja Reka 100A, Jastrebarsko
  • web: soskic.hr

Vinarija Korak – na Plešivici vas uskoro očekuje luksuzni restoran…

Vinarija Korak ekskluzivna je buotique vinarija orijentirana na proizvodnju visoko kvalitetnih buteljiranih vina za vinske sladokusce. U sklopu vinarije nalazi se i lijepo uređena kušana s restoranom koji prima grupe do 50 osoba. A uskoro se očekuje i otvaranje restorana u koncept fine dining.

  • Vinarija Korak, Plešivica 34, Jastrebarsko
  • web: korakwinery.com

Vinarija Šember – šetnja stazom Bubbles run i degustacija nije loša ideja…

Tri su generacije Šemberovih i sada svakodnevno aktivne na obiteljskom gospodarstvu u Donjim Pavlovčanima. Poljoprivredno gospodarstvo Šember svakodnevno je otvoreno za posjete. Vrata kušaonice sa 30 sjedećih mjesta unutra i 40 sjedećih mjesta na natkrivenoj terasi širom su otvorena za ljubitelje vina. Staza Bubbles run kreće iz vinarije Šember, a označena je signalizacijom, tako da nema straha da se izgubite.

  • Vinarija Šember, Donji Pavlovčani bb, Jastrebarsko
  • web: sember.hr

Vinarija Kurtalj – znate li što je “šampek”?

Kuća obitelji Kurtalj jedna je od starih plešivičkih građevina povijesne i arhitektonske vrijednosti kao što su i crkva sv. Jurja, kurija župnog dvora, vila Horvat i kapela sv. Franje Ksaverskog. Kuća predstavlja rijedak primjer stambene klasicističke arhitekture izvan gradskih naselja. A otkriti šampek možete u novo izgrađenom podrumu.

  • Vinarija Kurtalj, Plešivica 59, Jastrebarsko

Vinarija Ivančić – znate li koji pjenušci sazrijevaju u Jadranskom moru?

Posljednja vinarija na plešivičkoj vinskoj cesti na samom vrhu brda, otkriće vam kako pjenušci mogu odmarati u moru.

  • Vinarija Ivančić, Plešivica 62, Jastrebarsko

Tagged