žumberak trail 2020 - green power

Žumberak trail 2020 – međunarodna trail utrka sa četiri vrste trail staza

Žumberak trail međunarodna je trail utrka koja ima tradiciju održavanja devet godina. 2018. godine, promjenom imena iz “Jaskanski Vinski treking” u “Žumberak trail” mijenja se i sam koncept utrke te tako utrka postaje čisti trail koji broji četiri dužina staza: Rekreativna (8 kilometara), Kratka (15 kilometara), Duga (38 kilometara) i Ultra (50 milja ili 82 kilometra). Također, ovaj sportsko – manifestacijsko turistički proizvod aktivno predstavlja izuzetno bogate brojne turističke i ekonomske vrijednosti jaskanskog kraja.


Manifestacija traje dva dana, a počinje u petak, 21. kolovoza 2020. godine od 19 sati podjelom startnih paketa u Perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom, koje je ujedno i centralno mjesto događanja.

Start utrka je iz različitih mjesta, a cilj svih je u Perivoju dvorca Erdödy.

Start najduže i najzahtjevnije utrke – Ultre od 82 kilometra – je u subotu, 22. kolovoza iz naselja Sošice u ponoć.

Duga staza od 38 kilometra starta iz naselja Kalje ujutro u 10 sati, kratka staza od 15 kilometara kreće s Plešivačkih Poljanica u 11 sati, a zadnja, ali ne i manje posebna, rekreativna staza od 8 kilometara kreće iz Perivoja u 11:30 sati.

Organizatorima se trećom godinom za redom pružila mogućnost organizirati utrku kao kvalifikacijsku utrku za Ultra Trail du Mont Blanc u kojoj trkači mogu osvojiti svjetske bodove u trail trčanju, a također će ova manifestacija biti i jedna od utrka Hrvatskog trail i planinskog kupa. A čime ova utrka postaje jedna od najprestižnijih utrka u ovom dijelu Europe.

Bitno je napomenuti kako se prošle godine natjecalo preko 900 natjecatelja iz 16 stranih zemalja, a barem je još toliko biti pratećeg osoblja, navijača i gostiju.

S obzirom na situaciju izazvanu korona virusom, organizatori su maksimalno brinuli o sigurnosti natjecatelja i posjetitelja, povodom toga osmišljena je zaštitna maskica s logotipom manifestacije kao i samog koncepta manifestacije koja je na otvorenom prostoru.

Više o manifestaciji možete saznati na web stranicu zumberaktrail.com.


PROČITAJTE VIŠE:

Tagged

1 thought on “Žumberak trail 2020 – međunarodna trail utrka sa četiri vrste trail staza

Comments are closed.