dm ženska utrka 2023

DM ženska utrka 2023 okupila na Jarunu više od 6.600 trkača koji su promicali zdrav način života

DM ženska utrka je u subotu, 10. lipnja 2023. godine na zagrebačkom park-jezeru Jarun okupila točno 6.623 trkačica i malih trkača i to kako bi promicali zdrav način života. Na jednom od najvećih sportskih druženja u Hrvatskoj održane su dvije utrke za djecu i dvije utrke za žene, a najbrži krug oko Jaruna u profesionalnoj utrci za 24:25 minuta otrčala je Marija Vrajić, poznata hrvatska ultramaratonka. I dodajmo, Mariji je ovo već četvrta pobjeda u profesionalnoj dm ženskoj utrci! A više informacija o Mariji Vrajić možete doznati na Wikipediji.


Na dm ženskoj utrci održan je i prvi u nizu besplatnih dermatoloških pregleda koje dm tijekom ljeta organizira diljem Hrvatske. Dvije stotine sudionica i posjetitelja besplatno je pregledalo kožu i savjetovalo se sa stručnjacima Hrvatskog dermatovenerološkog društva. A u duhu zdravog načina života svi koji su se okupili na Jarunu mogli su kušati osviještene obroke koje je u dmBio kuhinji pripremala blogerica i chefica Nastasja Chiara Petrić.

A da dm ženska utrka bude vesela i imala dobru atmosferu pobrinuli su se Petra Gajšak i Ivan Vukušić. Njih su dvoje posjetitelje i sudionike vodili po brojnim zabavnim sadržajima koje je za njih pripremio dm uz podršku partnera. Najmlađi su tako uživali u zabavnom parku te u eko i likovnim radionicama, a u Decathlon fun zoni mogli su odmjeriti snage u košarci, nogometu, odbojci, badmintonu i streličarstvu.

DM ženska utrka se održala po 11. put

“Ponosni smo što je dm ženska utrka jedanaesti put poslala poruku o važnosti bavljenja sportom za zdrav i kvalitetan život. I tako smo još jednom pokazali da je zdrave navike lakše razvijati uz podršku. A svaka trkačica i mali trkač na Jarunu imali su podršku više od 6.600 sudionika i brojnih posjetitelja. Ujedno smo pružili podršku udruzi P.I.N.K. life osiguravši više od 20.000 eura za nabavu EEG uređaja za KBC Sestre milosrdnice. U ime dm-a zahvaljujem svima što su i ove godine bili dio dm ženske utrke. Također, zahvaljujem im što su nam pružili priliku da ih potaknemo na zdrave odluke”, rekao je Ivan Horvat, menadžer marketinga i odnosa s javnošću u dm-u.

dm ženska utrka je tijekom godina postala jedno od najvećih sportsko-rekreativnih događanja u Hrvatskoj. Podsjetimo, u jedanaest dm ženskih utrka sudjelovalo je više od 60.000 trkačica i malih trkača uz čiju je pomoć dm podržao rad brojnih ustanova i udruga s više od 130.000 eura. Više o dm ženskoj utrci doznajte na mrežnim stranicama DM-a na adresi dm.hr.

Tagged