bolt passengers | 2023.

Bolt uveo mogućnost rezervacije vožnje do 72 sata unaprijed

Bolt, poznata i kao “superaplikacija za mobilnost”, najavljuje uvođenje funkcije koja korisnicima omogućava rezerviranje vožnje do 72 sata unaprijed. A ova će nova značajka Boltovih vožnji na zahtjev korisnicima pružiti veću fleksibilnost u planiranju gradskih ruta. No, to će i olakšati vožnju za putnike koji moraju na vrijeme stići na željezničke ili autobusne kolodvore, u zračne luke i slična odredišta.

Upravo su zračne luke najfrekventnije gradske lokacije, a s dolaskom sezone broj turista raste iz dana u dan. Tako je u predsezoni Bolt zabilježio porast stranih turista od 27% u usporedbi s istim periodom prošle godine. A s brojem vožnji na zahtjev koji je narastao za 60% prednjači zračna luka Zadar. Slijede ju zračna luka Dubrovnik s porastom od 43 te Split s porastom od 35%. Dodajmo i da je splitska zračna luka glavno odredište ponajviše Nijemaca, Estonaca, Britanaca i Francuza, dok je Dubrovnik, uz ove potonje, omiljena destinacija Mađara, Litvanaca i Poljaka.

Najviše putnika u Zadar dolazi iz Poljske, Češke, Njemačke i Švedske pa ne čudi da upravo zadarski autobusni kolodvor bilježi porast turista za čak 67%, čime je odnio titulu lokacije s najviše zabilježenih vožnji na zahtjev. I u Splitu je najfrekventnija lokacija za prikup putnika autobusni kolodvor i to s porastom od 48%. A u Dubrovniku su to Pile s rastom od 40% u odnosu na prošlu godinu.

Kako do 72 sata unaprijed rezervirati vožnju TAXI-jem?

Da bi unaprijed rezervirali vožnju, korisnici trebaju otvoriti ažuriranu Bolt aplikaciju I pristupiti odjeljku za Unaprijed rezervirane vožnje koji se nalazi pored polja za unos odredišne adrese. A kada dođete do tamo, samo slijedite preporučene korake. I dodajmo, otkazivanje unaprijed rezervirane vožnje moguće je do 60 minuta unaprijed i to bez dodatnih troškova.

Unaprijed rezervirane vožnje također pomažu zaposlenicima tvrtki koji koriste Bolt Business uslugu. Ova nova funkcija im omogućava da se lakše drže rasporeda, izbjegavaju kašnjenja i štede vlastito vrijeme, kao i vrijeme partnera s kojima surađuju. Osim poslovnim korisnicima, opcija rezerviranja vožnje od koristi će biti i hotelijerima, iznajmljivačima privatnih smještaja i drugim turističkim radnicima. Tako će oni svojim gostima lako moći rezervirati vožnje do smještaja i učiniti im iskustvo boravka još bezbrižnijim. Sve što vas zanima o Boltu doznajte na Wikipediji.

“Funkcija rezervacije vožnje korisna je onima koji žele planirati svoj dan unaprijed, moraju stići u određeno vrijeme u ured, na poslovne sastanke ili na aerodrom. Ovom inicijativom potičemo korisnike da se odreknu osobnih automobila i koriste prijevoz na zahtjev, kako bi uštedjeli vrijeme. Mogućnost planiranja vožnji može nam svima pomoći da budemo otvoreniji za ideju da se ne vozimo osobnim automobilima svaki dan i tako smanjujemo gužve u popularnim gradskim središtima. Ali tako ćemo smanjiti i emisije CO2. Funkcija Unaprijed rezervirane vožnje dostupna je korisnicima Bolta u Splitu, Zadru i Zagrebu. A uskoro će biti dostupna i u ostalim gradovima”, rekao je Tomislav Lukačević, direktor Bolta u Hrvatskoj.

VIDEO: Bolt Flying Car…pet

Tagged