vlak HŽ serija 6112 - niskopodni elektromotorni vlaka za regionalni promet / glavni kolodvor zagreb / rujan 2015.

Gradsko – prigradska željeznica – brzi integrirani prijevoz Zagrebačkog prstena

Gradsko – prigradska željeznica Zagreba uvedena je 1992. godine i to uvođenjem linije “Savski Marof – Zagreb (Glavni kolodvor) – Dugo Selo“. Danas se u gradsko – prigradskom željezničkom prijevozu koristi 10 elektromotornih garnitura vlakova, dok je u suradnji s Gradom Zagrebom izvedena je rekonstrukcija još šest garnitura. Zagrebački ZET je u suradnji sa HŽ-om uveo zajedničku mjesečnu i godišnju kartu (pokaz), koja vrijedi i u prigradskom željezničkom prometu, kao i na tramvajskim i autobusnim linijama ZET-a.

Gradsko – prigradskim željezničkim prijevozom koristi se radnim danom u prosjeku oko 70.000 putnika, a zanimljiv je i podatak da je 2006. godine prevezeno preko 27 milijuna putnika.

Dionica Savski Marof – Dugo Selo najfrekventnija je željeznička pruga u Hrvatskoj, s najvišom prosječnom putnom brzinom i najvećim brojem prevezenih putnika. Uz ovu liniju, drugi važni prigradski smjerovi su prema Velikoj Gorici te Jastrebarskom, a zajedno s lokalnim vlakovima iz smjera Zaboka, Novske, Karlovca i Koprivnice Hrvatske željeznice ukupno nude 350 vlakova dnevno (stanje 2007. godine).

Budućnost gradsko – prigradske željeznice

Do 2012. godine HŽ u suradnji sa gradom Zagrebom planira nabaviti 18 novih niskopodnih elektromotornih vlakova, a planu je izgradnja novih gradskih željezničkih stajališta – Avenija Vukovar, Savski most i Trokut, rekonstrukcija stajališta Remetinec i Odra i izgradnja perona u kolodvorima Velika Gorica, Zagreb – Klara i Hrvatski Leskovac.

Gradski čelnici se nadaju da bi ovakim proširenjem mreže gradska željeznica zaživjela i u samom gradu, budući da je njezina sadašnja primarna uloga prijevoz putnika u mjesta zagrebačkog prstena.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

2 thoughts on “Gradsko – prigradska željeznica – brzi integrirani prijevoz Zagrebačkog prstena

Comments are closed.