fakultet strojarstva i brodogradnje zagreb / listopad 2012

Zagrebački Fakultet strojarstva i brodogradnje slavi 100-ti rođendan!

Ovogodišnja proslava Dana FSB100 započinje tradicionalnim “Balom strojara” 8. studenoga 2019. u Hotelu Esplanade Zagreb, na mjestu gdje se iz godine u godinu obnavljaju dobre vibracije među sadašnjim i nekadašnjim studentima, zaposlenicima Fakulteta i poslovnim prijateljima.

Program se nastavlja u ponedjeljak (11. studenoga) svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća na kojoj će se prezentirati godišnji pregled djelovanja Fakulteta te podijeliti nagrade najboljim studentima, kao i priznanja djelatnicima koji su doprinijeli radu i ugledu FSB-a. U 16 sati PRED2 (sjeverna zgrada) bit će mjesto za Susret FSB generacije ’69 – ponovno zajedno nakon 50 godina.

Ove godine se bilježi rekordan broj prijateljskih tvrtki koje sudjeluju na Danima karijera – njih gotovo 40, stoga ih ne propustite posjetiti na njihovom izložbenom štandu u auli FSB-a i među izlagačima možda pronaći svojeg budućeg poslodavaca, oni će biti na raspolaganju za sva vaša pitanja od 12. do 15. studenoga!

>>> PROČITAJTE VIŠE: Interliber, Reboot Infogamer i Inova – novosti iz svijeta književnosti, videoigara i inovacija

Sajam studentskih udruga prošle je godine bio izuzetno živahan dio cijelotjednog programa, stoga s posebnim veseljem iščekujemo što nam je udruga SOME pripremila za 100. rođendan.

U popodnevnim satima dođite na otvorenje izložbe fotografija alumnija FBS-a Damira Fabijanića pod nazivom Misliti unaprijed koja će biti otvorena sve do 12. prosinca 2019. godine.

Srijeda je rezervirana za inspirativne razgovore, tribine i prezentacije

Tijekom dana Velika vijećnica FSB-a bit će mjesto gdje će se okupiti zanimljiva kombinacija sudionika, koji dolaze iz redova državne uprave, gospodarstva, studentskih udruga te domaćih i stranih znanstvenika. Događaj koji će ih okupiti nosi naslov Hack the Future: Engineering a Sustainable and Flourishing Society for Croatia.

U 16 sati najavljujemo tribinu Moja alumni priča – Damir Vanđelić. Naime, predsjednik Gospodarskog vijeća FSB-a će u auli Sveučilišta u Zagrebu ispričati svoj impresivan životni put.

Ove godine po prvi se puta organizira Dan projekata na kojem će se predstaviti brojni znanstveno – istraživački, inovacijski i infrastrukturni projekti koji se provode na FSB-u. Program će zatvoriti match-making između gospodarstvenika i istraživača FSB-a s ciljem povezivanja u rješavanju konkretnih inženjerskih problema kroz zajedničke buduće projekte.

>>> PROČITAJTE VIŠE: Koncerti petkom studenata Muzičke akademije u zagrebačkoj Zračnoj luci

Za kraj, u petak, 15. studenoga, na rasporedu je Career Speed Dating gdje poslodavci i studenti u svega nekoliko minuta kroz razgovor pronalaze svoj savršeni par – svojeg budućeg zaposlenika odnosno svojeg budućeg poslodavca!

U 13 sati otvaraju se vrata svim zainteresiranim posjetiteljima, a posebice budućim studentima koji žele iz prve ruke doznati kako se postaje FSB student i što Fakultet nudi kroz svoja tri studija: Strojarstvo, Brodogradnja i Zrakoplovstvo.

Večernji sati rezervirani su za najluđi tulum u gradu!

Lauba – kuća za umjetnost i ljude je mjesto na kojem će se okupiti zaposlenici FSB-a, studenti, najdraži prijatelji i dugogodišnji suradnici Fakulteta, a druženje će potrajati do ranih jutarnjih sati.

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - -