sunnysiders - boris hrepić i antonija vrgoč - hendrixov most, zagreb - 2020

Sunnysiders – hrvatski blues rock bend novo je ime diskografske kuće Dancing Bear

I službeno je, potpisom ugovora, potvrđena glazbena suradnja između blues rock benda Sunnysiders, predvođenog iskusnim autorskim snagama Borisom Hrepićem – Hrepom i Antonijom Vrgoč – Rolom, i diskografske kuće Dancing Bear. U deset godina postojanja, otkad su autor, gitarist i usnoharmonikaš legendarne grupe Daleka obala, Boris Hrepić i pjevačica te gitaristica Antonija Vrgoč osnovali Sunnysiders, sastav je zabilježio brojne uspjehe. Već 2010. Sunnysiders su u solo-duo kategoriji pobijedili na 2. Croatian Blues Challengeu te sljedeće godine predstavljali Hrvatske Blues Snage na 27. International Blues Challengeu u Memphisu. Time su postali prvi hrvatski predstavnici koji su prošli u polufinale najvećeg svjetskog blues natjecanja.

Ponosni su vlasnici najslađeg singla, prvog blues vinila otisnutog na čokoladi kojeg su predstavili u Bruxellesu tijekom 5. European Blues Challengea, predstavljali su Hrvatsku i na 3. European Blues Challengeu u Toulouseu dvije godine ranije, nastupali na Cahors Blues Festivalu i brojnim hrvatskim blues festivalima te otvarali nastupe nekih od najvećih imena u svijetu bluesa kao što su Johnny Winter, Ana Popović, Eric Sardinas, Manu Lanvin, Eric Noden, Joe Filisko te brojnih drugih.

Iza njih su tri sjajna studijska albuma: Licence to Blues (2011.), 10 Kartolina S Daleke Obale (2016.) i Click Play (2017.). kojim su zaradili odlične kritike u Hrvatskoj, Europi te u Americi, gdje ga je posebno ishvalio američki blues magazin BluesBlast. Da su spremni ostaviti još snažniji potpis u povijesti hrvatskog bluesa govore planovi za objavu prvog singla i video spota koji će već sljedeći mjesec najaviti novo studijsko izdanje u nakladi Dancing Beara.

Glazbene aktivnosti Sunnysiders započinju već sljedeći tjedan nastupom u sklopu open-air projekta HRT-a Sunčana strana Prisavlja, u petak, 4. rujna 2020. u društvu Be Sharp Banda i uz izravan prijenos na Trećem programu HTV-a.


PROČITAJTE VIŠE:

Ključne riječi (tagovi): - - - - - - - -