sunnysiders | boris hrepić & antonija vrgoč | hendrixov most zagreb | 2020.

Sunnysiders, hrvatski blues rock bend, novo je ime diskografske kuće Dancing Bear

I službeno je, potpisom ugovora, potvrđena glazbena suradnja između blues rock benda Sunnysiders, predvođenog iskusnim autorskim snagama Borisom Hrepićem – Hrepom i Antonijom Vrgoč – Rolom i diskografske kuće Dancing Bear. Naime, u deset godina postojanja, od kada su Boris Hrepić, autor, gitarist i usnoharmonikaš legendarne grupe Daleka obala i Antonija Vrgoč, pjevačica te gitaristica, osnovali bend Sunnysiders, sastav je zabilježio brojne uspjehe.

Tako su već 2010. godine Sunnysidersi u solo-duo kategoriji pobijedili na drugom Croatian Blues Challengeu. A kao pobjednici su sljedeće, 2011. godine, predstavljali Hrvatske Blues Snage na 27. International Blues Challengeu u Memphisu. I time su postali prvi hrvatski predstavnici koji su prošli u polufinale najvećeg svjetskog blues natjecanja!

Oni su i ponosni vlasnici najslađeg singla, prvog blues vinila otisnutog na čokoladi, a njega su predstavili u Bruxellesu tijekom 5. European Blues Challengea. Dodajmo i da su predstavljali Hrvatsku na 3. European Blues Challengeu u Toulouseu dvije godine ranije, a nastupali na Cahors Blues Festivalu te na brojnim hrvatskim blues festivalima. Također, otvarali su nastupe nekih od najvećih imena u svijetu bluesa. A ta imena su zaista velika – Johnny Winter, Ana Popović, Eric Sardinas, Manu Lanvin, Eric Noden, Joe Filisko, ali i mnogi drugi.

Ovaj hrvatski blues bend je do sada izdao tri albuma

Iza benda Sunnysiders su tri sjajna studijska albuma. To su Licence to Blues (2011.), 10 Kartolina S Daleke Obale (2016.) i Click Play (2017.). Ovaj potonji im je dionio odlične kritike u Hrvatskoj, Europi, ali i u Americi. Naime, tamo ga je posebno ishvalio američki blues magazin BluesBlast. Da su spremni ostaviti još snažniji potpis u povijesti hrvatskog bluesa govore planovi za objavu prvog singla i video spota koji će tijekom rujna 2020. godine najaviti novo studijsko izdanje koje će izaću u nakladi Dancing Beara.

Glazbene aktivnosti Sunnysidersi započinju već sljedeći tjedan nastupom u sklopu open-air projekta HRT-a Sunčana strana Prisavlja. Taj nastup će se održati u petak, 4. rujna 2020. godine, gdje će ovaj blues bend svirati u društvu Be Sharp Banda i uz izravan prijenos na Trećem programu HTV-a. Više informacija o hrvatskom blues bendu Sunnysider doznajte na njihovoj mrežnoj stranici na adresi sunnysiders.com.

VIDEO: Sunnysiders – No Pockets In The Grave

Tagged