rage against the machine - public service announcement tour 2022 I arena zagreb - croatia

Rage Against The Machine odsvirali su svoj prvi koncert nakon 11 godina!

Rage Against The Machine proteklog su vikenda odsvirali svoj prvi koncert nakon 11 godina! Koncert se održao u sklopu američkog dijela turneje, a sve je to uvod u skorašnji dolazak u Europu i nastup u zagrebačkoj Areni. Podsjetimo, RATM u Zagreb dolazi u subotu, 17. rujna 2022. godine.


Koncert RATM-a u američkom Wisconsinu pred 30.000 ljudi održao se u petak, 8. srpnja 2022. godine, nakon više od desetljeća pauze. Ovaj nastup označio je povratak na glazbenu scenu jednog od najvažnijih bendova svih vremena. A Rage Against The Machine je na dugoočekivanom ukazivanju predstavio setlistu najpopularnijih pjesama.

Set nabijen energijom protutnjao je kroz čak 16 pjesama i predstavio klasike kao što su Killing In The Name, Bullet In The Head i Bombtrack s debitantskog albuma, zatim Bulls On Parade, People Of The Sun, Testify, Tire Me, Wake Up, Guerrilla Radio, Without A Face, Know Your Enemy, Calm Like A Bomb, Sleep Now In The Fire, War Within A Breath, Freedom te cover Brucea Springsteena The Ghost Of Tom Joad.

Bend očekuje još 16 nastupa na američkoj turneji, nakon čega će se prebaciti u Europu i UK

Public Service Announcement, najtraženija svjetska turneja, tako dolazi i u Zagreb. A kao specijalni gosti RATM-a nastupit će sjajan hip-hop duo Run The Jewels. Ovaj koncert bit će jedini RATM datum u regiji i krugu od najmanje 400 kilometara, uz daleko najpovoljniju cijenu ulaznica u odnosu na sve druge europske svirke.

Najava prvog koncerta grupe Rage Against The Machine u Hrvatskoj izazvala je ogroman hype. A potražnja za ulaznicama nadilazi sva očekivanja. Na ovu jedinstvenu svirku, jedinu u regiji, već u ovom trenutku dolaze fanovi iz 25 zemalja i sa tri kontinenta. Zagreb će tako sredinom rujna postati apsolutni koncertni epicentar ovih prostora. Ulaznice se kupiti mogu kroz prodajni sustav Eventim, a u ponudi je još ostalo dva tipa ulaznica – Tribine sjedenje 2 po 550 te Tribine sjedenje 1 po 650 kuna. Više o ovom velikom bendu doznajte na Wikipediji.

Video: Rage Against The Machine – Bulls On Parade (live at Finsbury park, London / 2010.)

Tagged